Akbile HES kodu nasıl yüklenir? İstanbulkart hes kodu yükleme işlemi adım adım...

Akbile HES kodu nasıl yüklenir sorusu şehir içi toplu taşımaya hes kodu zorunluluğu gelmesi sonrası İstanbullular tarafından araştırılıyor. İstanbulkart (Akbil) hes kodu ekleme işlemi adım adım haberimizde.

Akbile HES kodu yükleme işlemini adım adım sizler için hazırladık. İstanbul'da şehir içi toplu taşıma kullanabilmek için İstanbulkart'a hes kodu yüklemesi yapılması gerekiyor.

AKBİLE HESA KODU YÜKLEME NASIL YAPILIR?

HES kodu eşleştirilmesi 15 Ocak'a kadar yapılmayan İstanbulkart'lar toplu ulaşımda kullanılamayacak. İstanbulkart HES Kodu eşleştirmesi için için öncelikle kişinin HES Kodu'na sahip olması gerekecek. Hes Kodu'nu almak için Sağlık Bakanlığı'nın https://hayatevesigar.saglik.gov.tr/hes.html adresini ziyaret etmek yeterli olacak.

Akbile HES kodu nasıl yüklenir? İstanbulkart hes kodu yükleme işlemi adım adım...

İSTANBULKART HES KODU TANIMLAMA İŞLEMİ

Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığın HES Kodunu, kişisel bilgiler ve telefon numarası https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sitesindeki gerekli alanlara doldurarak tanımlanabilecek.

Eğer İstanbulkart Mobil kullanıcısı iseniz uygulamaya ilk girişte gerekli yönlendirmelerle birkaç adımda tanımlamanı yapabilirsiniz.

Akbile HES kodu nasıl yüklenir? İstanbulkart hes kodu yükleme işlemi adım adım... - Resim : 2

Sağlık Bakanlığı'nın aldığı tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre, tanılı ya da temaslı olup izolasyonda olması gerekirken şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullandığı tespit edilen kişilerin bilgileri ilgili makamlarla paylaşılmaktadır. Covid-19 tanılı hastaların, taşıyıcıların veya bu kişilerle temasta olanların toplu ulaşım kullanımı geçici olarak engellenecektir.

34,3 MİLYON İSTANBULKART BULUNUYOR

İstanbul'da toplam 34 milyon 260 bin 87 adet İstanbulkart bulunuyor. Bunların 8 milyon 260 bin 87 adedi (Yüzde 24) kişiselleştirilmiş durumda.

 

Akbile HES kodu nasıl yüklenir? İstanbulkart hes kodu yükleme işlemi adım adım... ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs Akbil HES kodu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.