Akbank'tan ilk yorum geldi! "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat dolarizasyonu azaltacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürününü Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil değerlendirdi. Binbaşgil, yeni sistemin mevduat alışkanlıklarını değiştirebileceğini belirtip "Bu ürünün, dolarizasyonu azaltan ve uzun vadeli kaynak yaratımını destekleyen olumlu etkileri olacağını öngörüyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılın son Kabine Toplantısı'nın ardından 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' ürününü vatandaşlara duyurdu. 

"PİYASADAKİ HAREKETLİLİĞİ BÜYÜK ORANDA DENGELİYOR"

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" ürünüyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, bu yeni mevduat hesabıyla son dönemde TL'de yaşanan değer kaybının ve piyasalardaki hareketliliğin büyük oranda dengelenmeye başladığını gördüklerini belirtti.

 

"UZUN VADELİ, OLUMLU ETKİLERİ OLACAK"

Tasarruf hesabı sahiplerinin dövizdeki olası dalgalanmalara karşı birikimini korumasını hedefleyen bu ürünün, sunduğu faiz oranı kazancına ek olarak dövizde yaşanabilecek olası artışlardan da getiri sağlayacağını vurgulayan Binbaşgil, "Mevduat alışkanlıklarını değiştirmesini beklediğimiz bu ürünün, dolarizasyonu azaltan ve uzun vadeli kaynak yaratımını destekleyen olumlu etkileri olacağını öngörüyoruz. Biz de piyasada büyük ilgi gören bu yeni mevduat ürününü müşterilerimize sunmaktayız." ifadelerini kullandı.

 

Akbank'tan ilk yorum geldi! "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat dolarizasyonu azaltacak" ile ilgili etiketler Akbank CEO hakan binbaşgil kur korumalı tl vadeli mevduat
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.