Akbank'taki kriz 48 saat sonra önemli ölçüde çözüldü: Günlük işlemler başladı!

Akbank'tan yüzbinlerce kullanıcının beklediği açıklama geldi. 'Sistem sorunu' denilerek 2 günlük müşterilerini mağdur eden Akbank'ta internet ve mobilin devreye girmesiyle birlikte tüm kanallar yeniden hizmete açıldı. Gece saatlerinde Twitter hesabından açıklama yapan Akbank paylaşımında, "Mağduriyet yaşayan müşterilerimizden ve paydaşlarımızdan bir kez daha özür dileriz" dedi.

Bankacılık tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşayan Akbank'tan beklenen açıklama geldi. Akbank, ATM'lerinin yeniden hizmet vermeye başladığını, kartlı işlemlerin tüm ATM'lerden ve üye iş yerlerinden gerçekleştirebileceğini bildirdi.

Akbank'ın Twitter hesabından yapılan duyuruda, "ATM'lerimiz yeniden hizmet vermeye başladı. Kartlı işlemlerinizi, tüm ATM'lerimizden ve üye iş yerlerinden gerçekleştirebilirsiniz" ifadeleri kullanıldı.

Akbank'taki kriz 48 saat sonra önemli ölçüde çözüldü: Günlük işlemler başladı!

Açıklamada ayrıca, "12.07.2021 tarihine kadar tüm diğer banka ATM'lerinden Akbank Kart'ınızla yapacağınız para çekme ve yatırma, kredi kartı borç ödeme ve görüntüleme işlemlerinden diğer bankalar tarafından alınan ücretler iade edilecektir." denildi.

Akbank'tan yapılan ikinci bir paylaşımda da, ATM'lerin ve kartlı işlemlerin devreye girmesiyle Müşteri İletişim Merkezi'nin de hizmet vermeye başladığı açıklandı.

DİĞER BANKA ATM'LERİNDEN YAPILAN İŞLEMLERDE ALINAN KOMİSYON İADE EDİLECEK

Akbank, internet sitesine giren müşterilerine yönelik de bir bilgilendirme yayınladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Ekstre ödemesi 06.07.2021 veya 07.07.2021 tarihinde olan kredi kartları müşterilerimizin son ödeme tarihi bankamız tarafından 08.07.2021 tarihine ötelenecektir.

Kredi taksit tarihi 06/07/2021 - 07/07/2021 olan bireysel kredilerde ödeme yapılamaması sebebiyle ilgili günler için işleyen gecikme faizi iade edilecektir.

Kredi vadesi veya taksit tarihi 06.07.2021 - 07.07.2021 olan ticari krediler için ilgili günlerde faiz işletilmeyecektir/işleyen faiz geri ödenecektir.

Müşterilerimize ekstre, kredi ve taksit ödemeleriyle ilgili herhangi bir gecikme faizi yansıtılmayacaktır.

Müşterilerimizin ekstre ötelemeleri, kredi vadesi ve taksit ödemeleriyle ilgili ek bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.

12.07.2021 tarihine kadar tüm diğer banka ATM'lerinden Akbank Kart ile yapılacak para çekme ve yatırma, kredi kartı borç ödeme ve görüntüleme işlemlerinden diğer bankalar tarafından alınan ücretler iade edilecektir.

BİNLERCE MÜŞTERİ MAĞDUR OLDU, TEPKİ TWEETLERİ YAĞDI

İki gündür okul taksitinden kira ödemesine hatta kredi kartı kullanımına kadar her şey bloke olduğu için binlerce müşteri mağdur oldu. 18 milyondan fazla müşterisi bulunan Akbank'ta bankacılık tarihine geçecek kadar uzun süre işlemler yapılamadı. Müşteriler ise sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi. 10 binlerce tweet atıldı.

VERİ TABANINDA YAŞANAN SORUN KRİZE NEDEN OLDU

Yaşanan krizin, bankanın sisteminde yaptığı güncelleme sonrası veri tabanında yaşanan sorun nedeniyle oluştuğu öğrenildi. Arıza, internet ve mobil bankacılık kanallarının yanı sıra ATM işlemlerini de etkiledi. Arızanın bir türlü giderilememesi üzerine sorun büyüdü.

 

Akbank'taki kriz 48 saat sonra önemli ölçüde çözüldü: Günlük işlemler başladı! ile ilgili etiketler Akbank ATM kart işlemleri kriz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.