Akbank'a siber saldırı iddiası! Krizin gerçek sebebi belli oldu!

Türkiye'nin en güçlü bankalarından Akbank 6 Temmuz gününden bu yana eşi benzeri görülmemiş bir sorun yaşadı. Yazılım güncellemesiyle başlayan teknik sorun binlerce müşteriyi mağdur etti. Akbank'a siber saldırı iddiası ise gündeme bomba gibi düştü.

İki gündür müşterilene hizmet vermekte güçlük çeken Akbank, mobil ve internet bankacılığının yanısıra şube ve ATM'lerde bile sorun yaşıyor. Uluslararası yardım tekliflerini de geri çeviren banka, ana bilgissayarda bir yazılım güncellemesi yapmak istedi. Finans kuruluşları başta olmak üzere büyük kurumsal şirketlerce kullanılan ve IBM tarafından geliştirilen veritabanı yönetim yazılımı DB2’nin yükseltilmesi işlemi sırasında sistem çöktü. Peki Akbank'a siber saldırı mı yapıldı?

AKBANK'A SİBER SALDIRI İDDİASI!

Akbank ana bilgisayarında yazılım güncellemesi ile başlayan teknik aksaklıklar sonunda sistemin çökmesiyle sonuçlandı. Güncelleme ile başlayan mobil ve internet bankacılğının çökmesine yol açan arıza sonunda bütün ATM'lere sıçradı.

Akbank düzeldi mi, ne zaman düzelir? Akbank sorun çözüldü mü? - Dünya  Gazetesi

Ayrıca müşteri bilgileri, işlem kayıtları gibi kritik dataların bulunduğu sistemin yedeğinin işletilmesinde de sorun yaşandı. Akbank’ın bilgi işlem yetkilileri, IBM ve partnerleri bu sorunun da çözümünü üretebilmiş değil. Bu noktada Akbank, kritik bir desteği de geri çevirmiş. Edinilen bilgiye göre sorunu çözemeyen bankaya bir teknoloji şirketi tarafından destek teklif edildi ancak banka yetkilileri “Şimdilik gerek yok” yanıtını verdi.

Akbank'tan sistemsel arızaya ilişkin yeni açıklama - Internet Haber

Yetkililer Akbank'a siber saldırı iddiaları sonrası yaptığı açıklamayla bankaya ve sistemlerine siber saldırı iddialarını yalanladı.

Akbank'a siber saldırı iddiası! Krizin gerçek sebebi belli oldu! ile ilgili etiketler Akbank siber saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.