Akbank mobil çöktü mü? Akbank direkte neden girilmiyor, ATM'lerden para çekiliyor mu?

Dün sabah saatlerinden bu yana mobil ve internet bankacılık sistemi tamamen çöken Akbank’a 7 Temmuz tarihi itibariyle halen daha ulaşılamıyor. Banka müşterileri ise Akbank mobil çöktü mü? Akbank direkte neden girilmiyor? İşte Akbank hakkında son detaylar…

Milyonlarca banka müşterisi bulunan Akbank hakkında siber saldırı iddiaları bir kez daha gündeme geldi. Sosyal medya üzerinden bir açıklamada bulunan Akbank, sorunların kısa sürede halledileceğini ve bunun üzerinden çalışma yaptıklarını kaydetmişti.

Ancak tarihler, 7 Temmuz’u gösterdiğinde sorunların halen devam ettiği ve banka müşterilerinin "Oturum kapandı", "Bu siteye ulaşılamıyor" gibi sorunlarla karşı karşıya kalmasının yanı sıra mobil ve internet bankacılığına ulaşılamadığı kaydedildi. Bunun yanında banka müşterilerinin ayrıca ATM’lerden para çekemediği de ifade edildi.

AKBANK NEDEN GİRİLMİYOR?

Erişim sorununun düzeltilmesi için harekete geçtikleri bilgisini paylaşan Akbank yetkilileri, "Sistemlerimizde yavaşlama ve kesintiler yaşanmaktadır. İlgili birimlerimiz konuyla ilgili çalışmaktadır. Müşterilerimizin gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Siber saldırı sonrasında diğer yapılan açıklamada, "Bugün bankamız sistemlerinde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamızda hiçbir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Problemin giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmaktadır. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz” sözlerini dile getirdi.

Benzer bir durum 2017 yılında da yaşanmış ve o tarihte bankanın sistemi çökmüş, mobil cihazlardan ve pos cihazlarından işlem yapmak isteyen müşteriler hatayla karşılaşmıştı.

Akbank mobil çöktü mü? Akbank direkte neden girilmiyor, ATM'lerden para çekiliyor mu? ile ilgili etiketler Akbank
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.