Akbank hesap kapatma işlemleri! Akbank hesabı nasıl kapatılır?

Akbank’ta yaşanan erişim sorunu nedeniyle mobil ve internet bankacılığı hesaplarına erişim yapamayan müşteriler Akbank hesap kapatma işlemleri konusunda araştırma yapmaya başladı. Peki, Akbank hesabı nasıl kapatılır? Akbank’ta hesabı olanların kısa yoldan hesaplarını kapatma yöntemleri…

6 Temmuz Salı sabahından bu yana Akbank’a erişim sorunu yaşayan ve bu bankada hesabı olanlar mobil ve internet bankacılığı hesaplarına ulaşamayınca kısa süreli de olsa bir panik yaşadı. Erişim sorunu nedeni ile müşterilerden gelen şikayetler sonrasında siber saldırı iddialarına da Akbank tarafından bir açıklama yapıldı.

Erişim sorunu nedeniyle çalışmaların devam ettiği kaydedilirken Akbank sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, “Sistemlerimizde yavaşlama ve kesintiler yaşanmaktadır. İlgili birimlerimiz konuyla ilgili çalışmaktadır. Müşterilerimizin gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz” ifadeleri yer aldı.

Akbank hesap kapatma işlemleri! Akbank hesabı nasıl kapatılır?

Yaşanan bu olumsuz hadiseler sonrasında banka müşterileri Akbank hesap kapatma işlemleri adı altında ilk araştırmalarına şimdiden başladı. Türkiye’de milyonlarca banka müşterisi bulunan Akbank’ın bu durumdan nasıl kurtulacağı şimdiden merak edilirken Akbank hesap kapatma işlemlerinizi birkaç adımda kolaylıkla gerçekleştirebileceksiniz.

Akbank Hesap Kapatma

Öncelikle hesabınızı kapatmak için Akbank’ta düzgün bir şekilde hesabınızın mutlaka aktif bir şekilde bulunması gereklidir. Öncelikle ileride sorun yaşamamanız adına Akbank hesabınızı kapatmadan önce başka bir bankadan hesap açmanız sizin yararınıza olacaktır. Çoğu kimsenin yaptığı hataya düşmeden bazıları banka hesaplarını kapatmak yerine dondurmaya gidebilmekte ve bununla birlikte hesap işletim ücreti ve hesaba bağlı kartlar için ödemeye devam etmek durumunda kalabilmektedir.

Banka hesabınızı kapatmak için en yakın Akbank şubesine giderek işlemlerinizi başlatın. İşlemleri doğrulayabilmek adına imzanızla beraber hesabınızı yazılı olarak kapatma talebini verebilirsiniz. Akbank hesap kapatma dilekçesi vererek bunu doldurmanız sizden istenir. Ancak bunun için farklı yöntemlerde vardır.

Akbank hesap kapatma işlemleri! Akbank hesabı nasıl kapatılır? - Resim : 2

İnternet Bankacılığı ile Akbank Hesap Kapatma

Akbank Direkt uygulaması üzerinden müşteri numaranız ve internet bankacılığına ait olan şifreniz ile hesabınıza giriş yapın. Hesaplarım menüsü altında Vadesiz Hesaplarım seçeneğine tıklayın. Eğer ki birden fazla hesabınız bulunuyorsa kapatmak istediğiniz hesap bilgisi seçeneğine gelerek Hesabı Kapat butonuna tıklayın. Tek bir hesabınız bulunuyorsa hesap silme işlemini Akbank Direkt uygulaması üzerinden silememe gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz. Yani ana hesabın silinmesine kesinlikle izin verilmez.

ATM Üzerinden Akbank Hesap Kapatma

Herhangi bir Akbank ATM’sine giderek kartınızı bulunan bölmeye yerleştirdikten sonra şifrenizi girin. Hesap İşlemleri menüsüne tıkladıktan sonra Vadesiz İşlemler seçeneğine basın. Vadesiz Hesap Kapatma kısmına gelerek kartınıza bağlı tüm hesaplarınızı tek bir tuşla kapatın. Eğer ki kartınıza bağlı birden fazla hesap bulunuyorsa ve hepsini kapatmak istiyorsanız en yakın Akbank şubesine gitmeniz gereklidir.

Akbank hesap kapatma işlemleri! Akbank hesabı nasıl kapatılır? - Resim : 3

Telefon Bankacılığı ile Akbank Hesap Kapatma

Akbank hesap kapatma işlemleri için 4442525 numaralı Akbank Çağrı Merkezi’ne bağlanarak Bankacılık İşlemleri menüsünde yer alan Mevduat İşlemleri > Hareketsiz Hesap Kapama adımlarını takip ederek sesli yanıt sistemi aracılığıyla hesabınızı kapatmanız mümkündür.

Asla unutulmamalıdır ki Akbank banka hesabınızı kapatmadan önce mutlaka başka bir bankadan adınıza bir hesap açarak ileride sorun yaşamamak sizin yararınıza olacaktır.

Akbank hesap kapatma işlemleri! Akbank hesabı nasıl kapatılır? ile ilgili etiketler Akbank Akbank Hesap Kapatma
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.