Akaryakıtta ‘tavan fiyat’ uygulaması sona erdi

Macaristan’da karışıklığa sebep olan ve başka ülkelerden de taleplerin olduğu akaryakıtta ‘tavan fiyat’ uygulaması sona erdi.

Macaristan'da hükümet, tüketicileri artan fiyatlardan korumak için hayata geçirdiği akaryakıta tavan fiyat uygulamasını sonlandırma kararı aldı.

Devlet Bakanı Gergely Gulyas, yaptığı açıklamada, ülkedeki uygulamanın, Avrupa Birliği'nin (AB) Rus petrolüne ambargo ve tavan fiyat uygulaması nedeniyle sonlandırıldığını söyledi.

Yaptırımlar nedeniyle akaryakıt arzında bazı sıkıntılar yaşandığını aktaran Gulyas, "Brüksel'in yaptırımları sonucu ülkedeki tüm akaryakıt istasyonlarında Macar ailelere 480 Macar forintinden akaryakıt sağlanamıyor." dedi.

Macaristan'da 15 Kasım 2021'de yürürlüğe giren uygulamaya göre, akaryakıt istasyonlarının Macar plakalı araçlara benzin ve dizelin litresini 480 Macar forintinden (yaklaşık 22,75 TL) pahalı satışı yasaktı.

Akaryakıtta ‘tavan fiyat’ uygulaması sona erdi ile ilgili etiketler Akaryakıt Macaristan
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.