AK Parti'nin seçim manifestosunda '1994' vurgusu!

AK Parti'nin “Şehirleri birlikte yöneteceğiz” mesajını vereceği 31 Mart seçimleri manifestosunda 1994 ruhu öne çıkarılacak ve Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğine atıfta bulunulacak.

AK Parti'nin yerel seçimler manifestosunda '1994 yılı' vurgusu yapılacak. A Haber muhabiri Levent Eke AK Parti'nin 31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerdeki manifestosunun detaylarını canlı yayında aktardı...

HAZIRLIKLAR TAMAM!

AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerine dönük manifestosunu ve adaylarını önümüzdeki haftalarda düzenleyeceği büyük bir toplantı ile kamuoyu ile paylaşacak. AK Parti'nin yeni dönem belediyeciliğinin görücüye çıkacağı bir metnin hazırlıkları tamamlandı ancak uzun olduğu için kısaltılması gündeme geldi.

BAŞKANLAR İLE SÖZLEŞME

AK Parti, manifesto ile birlikte belediye başkanı ve meclis üyeliklerine seçilecek isimler ile "taahhütname-sözleşme" gibi bir metin imzalatmayı düşünüyor. Seçilenler bu sözleşme ile belirlenen etik ve ahlaki ilkelere uyacakları, şatafattan uzak duracakları, lüks araçlar kullanmayacakları, yakınlarını kayırmayacakları gibi konularda yazılı güvence altına alınmış olacak.

Bu konu parti yönetiminde gündeme geldi ancak henüz net karar verilmedi. Manifestonun açıklanmasından sonra bu konu üzerinde çalışmalar başlayacak.

Manifestoda ise yapılacakların madde madde yazılması planlanıyor. Burada en öne çıkan konulardan biri de "şehirleri birlikte yöneteceğiz" başlığı altında toplanacak. Yeni dönemde şehir ile ilgili alınacak kararlar geliştirilecek değişik yöntemler ile halka sorulacak. Halka rağmen hiçbir şey yapılmayacak. Şehrin logosunun değiştirilmesinde büyük caddelerinde yapılacak işlere kadar vatandaş da söz sahibi olacak.

BİLGE ŞEHİRLER

Manifesto, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 1994 seçimleri ile başlayan belediyecilik anlayışı ile yeni dönemin harmanlanması ile oluşacak. AK Partili belediyelerin geçen süre için de şehirlerin çöp, altyapı gibi temel sorunlarını çözdüğünün altı çizilecek ve "çöp belediyeciliği değil, bilgi-medeni şehir belediyeciği yapılacak. Çünkü biz o sorunların hepsini çözdük" denilecek.

GÖNÜLLERİ HOŞ TUT

Manifestoda yer alacak bazı maddeler de şöyle:

EKİP BELEDİYECİLİĞİ: Bir kişinin kararı ile işler yürümeyecek. 1994'te de şehirler böyle yönetilmeye başlamıştı. Başkan istişare ile kararlarını alacak.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ: Gönül belediyeciliğinin nasıl olacağı anlatılacak. 'Başkan her derdinde sana ulaşabiliyor mu? Eğer her derdinde sana ulaşabiliyorsa, cenazede de, hastada da düğünde de seni yanında görebiliyorsa gönüllere girebilirsin. Çalışanlarına selam veriyor mu' şeklinde tanımlanacak.

HOŞ TUTARAK YAP: Yapılan işlerin insanların gönüllerini hoş tutarak yapılacak, insanları kıracak şeylerden uzak dur.

AK Parti'nin seçim manifestosunda '1994' vurgusu! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan AK Parti 31 Mart
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.