AK Parti'nin kurucu isminden kötü haber!

AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan eski milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, kanser hastalığıyla mücadele ediyor.

SuperHaber ÖZEL HABER / Uzun zamandır ortalarda görünmeyen Dengir Mir Mehmet Fırat'ın. Ankara'da Bayındır Hastanesi'nde yattığı öğrenildi. 

Fırat, karaciğer kanseri nedeniyle ABD'de tedavi görmüştü. Tedavisinin ardından Türkiye'ye dönen Denigr Mir Mehmet Fırat'ın hastalığının nüksettiği ve kanserin beynine sıçradığı belirtildi.  

DENGİR MİR MEHMET FIRAT KİMDİR?

1943 yılında Adıyaman Kahta'da doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Münevver’dir. İlkokul, ortaokul ve liseyi Mersin’de Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nde bitirdi.

1967 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1968-1970 yılları arasında askerlik görevini yaptı. 1971 yılında Mersin Barosu’na kayıt olarak avukatlık bürosunu açarak avukatlık yapmaya başladı. Aynı zamanda Mesin’in Adanalıoğlu Kasabası’ndaki arazilerinde narenciye üretip ticaretini yaptı. MENAS Kooperatifi’nde görev alarak, narenciye üreticisinin mallarının pazarlanmasında Türkiye çapında başarı sağladı. Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptı.

1973 yılında Adalet Partisi Adıyaman Milletvekili adayı oldu. 1983 yılında Doğru Yol Partisi‘nin Adıyaman’da kuruluşunu sağladı. Doğru Yol Partisi Merkez Karar Kurulu Üyeliği’nde bulundu. Aynı Partinin 1995 yılında Adıyaman Milletvekili Adayı oldu.

1999 yılında Fazilet Partisi‘nden Adıyaman Milletvekili olarak seçildi. Ve Fazilet Partisi'nin Genel İdare Kurul Üyeliği’nde bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet ve Plan Bütçe Komisyonları’nda da görev yaptı.

Fazilet Partisi’nin kapatılmasından sonra, Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluşunda aktif olarak çalıştı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti'den Mersin Milletvekili seçildi. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde de Adana Milletvekili olarak seçildi. Adalet ve Kalkınma Partisinin Kurucular Kurulu Üyesi oldu. Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Dengir Mir Mehmet Fırat, 8 Kasım 2008’de AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ile birlikte hem MYK hem de MKYK’daki görevlerinden istifa etmişti. 28 Temmuz 2014 tarihinde de AK Parti üyeliğinden istifa etti. 1 Kasım 2015 seçimlerinde HDP'nin Mersin Milletvekili oldu. Dengir Mir Mehmet Fırat, Alman asıllı Kristen (Zozan) ile evlidir ve 2 çocuğu vardır.

AK Parti'nin kurucu isminden kötü haber! ile ilgili etiketler AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.