AK Parti'nin İzmir adayı kim olacak?

SUPERHABER KULİS / Yerel seçimler öncesinde gözler İzmir'e çevrildi. Kıran kırana bir yarışa sahne olacak İzmir'de partilerin kimleri aday göstereceği halen belirsizliğini koruyor... Bu çerçevede, SuperHaber AK Parti'nin olası İzmir adayı konusunda önemli bilgilere ulaştı. İşte detaylar...

Yaklaşan yerel seçimler öncesi, partilerin hangi isimleri aday göstereceğinin merakla beklendiği illerin başında İzmir geliyor.

Türkiye'nin bu güzel şehrinde CHP'nin ne kadar güçlü ve iddialı olduğunu geçmiş yıllar ortaya koydu. AK Parti yıllardır yoğun çaba gösterse de bu kaleyi CHP'den bir türlü alamıyor!

Son seçimlerde Binali Yıldırım gibi çok önemli bir isim inisiyatif alsa da CHP kalesini AK Parti'ye kaptırmadı.

Seçimlerde tüm Türkiye'de başarılı sonuçlar elde eden AK Parti'nin İzmir ile ilgili ısrarıysa sürüyor...

Bu çerçevede, kulislerde kulaktan kulağa telkin edilen ve aslında Külliye'de de ciddi olarak düşünülen isim Mahmut Özgener'di.

Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olan, halen de İzmir Ticaret Odası Başkanlığını yürüten Mahmut Özgener, AK Parti'nin aslında İzmir'de CHP'ye karşı belediye başkanlığı yarışında en çok düşündüğü isimdi.

AK Parti'nin İzmir adayı kim olacak?

ADAY OLMAYI DÜŞÜNÜYOR MU?

Milletvekilleri ve yapılan anketler hep onun ismini işaret ediyordu... Peki o ne düşüyor?

Her siyasi kesime yakınlığıyla biline ve toplumda sempati duyulan Mahmut Özgener çok yakın çevresine gösterilen ilgiden gurur duyduğunu ancak aday olmayı kesinlikle düşünmediğini söyledi.

Özgener'in çok yakınındaki bir isim aynen şu ifadeleri aktardı;

"Sayın Cumhurbaşkanı'na saygım sonsuz ve bana gösterdiği teveccüh beni fazlasıyla onurlandırdı. Ancak benim İzmir Ticaret Odası seçimleri ile verilmiş sözlerim var. Seçimlerde belediye başkanı olmayacağıma dair verdiğim sözler var.

Ben daima ülkemin ve memleketimim hizmetindeyim ancak bunu belediye başkanı ya da adayı olarak devam ettirmeyeceğim.

Fakat memleket hizmetinin diğer tüm yollarda takipçisi olacağım. Ankara'ya da davet edilirsem bunu olanca samimiyetimle anlatacağım, onun için benim adıma bu konu kapanmıştır."

YA ERDOĞAN ISRAR EDERSE?

Tabii söz konusu olan siyaset... Özgener'e son anda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ısrar ederse kendisi ne diyecek, bunu hep birlikte göreceğiz.

Hatırlayalım, Binali Yıldırım da önceki yerel seçimlerde, İzmir için; "Kesinlikle aday olmayacağım, istemiyorum" diye konuşmuş ancak daha sonra kendisini aday olarak kürsüde bulmuştu.

BİNALİ YILDIRIM'IN DURUMU

Binali Yıldırım'dan bahsetmişken; TBMM Başkanlığı koltuğunda yerel seçimlere kadar mı oturacak, yoksa koltuğundan başka bir görev için ayrılcak mı, konusu belirsizliğini halen koruyor.

Çünkü İstanbul'da adı giderek yükselen bir trend haline gelmiş durumda...

Ankara ise zaten malum, Ak Parti'de Mehmet Özhaseki ismi ön planda. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da ismi kulislere Ankara, İstanbul, İzmir ekseninde gündemde.

Gaziantep'te Fatma Şahin ve Antalya'da Menderes Türel de konuşulmaya devam ediliyor. Bursa'da Efkan Ala ismini de yabana atmayalım.

 

AK Parti'nin İzmir adayı kim olacak? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.