AK Parti'nin İttifak Komisyonu'na vereceği üyeler belli oldu!

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin ittifak komisyonuna vereceği üyeleri açıkladı. MHP de daha önce 3 ismi kamuoyu ile paylaşmıştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Mahir Ünal, MHP ile kurulacak İttifak Komisyonu'nda yer alacak üç üyeyi açıkladı.

Ünal'ın verdiği bilgilere göre, AK Parti'li üyelerin başkanlığını Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop yapacak.

Komisyondaki üyeler ise Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal olacak.

MHP de İttifak Komisyonu için belirlediği 3 ismi bu sabah kamuoyuna açıklamıştı.

MHP adına görüşmeleri yürütecek ekibin ise MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu'dan oluştuğu belirtilmişti.

BAHÇELİ İTTİFAK ÖNERMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayacaklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığını destekleyeceklerini belirtmiş ve "cumhur ittifakı" önermişti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da partisinin grup toplantısında bu çağrıya yanıt vermiş ve bu ittifakın "milli ve yerli bir ittifak" olacağını kaydetmişti. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet etmiş ve ittifak üzerine bir görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşmede, iki partinin temsilcilerinden oluşacak bir komisyonun ittifak konusunda çalışması kararı alınmıştı.

AK Parti'nin İttifak Komisyonu'na vereceği üyeler belli oldu! ile ilgili etiketler AK Parti MHP Mahir Ünal Mustafa Şentop Abdulhamit Gül ittifak komisyon
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.