AK Parti'lilerin saçına 'ak' düştü

Bundan 11 yıl önce seçmen kitlesinin yüzde 34'ü gençlerden oluşan AK Parti, genç kitlesini kaybediyor. 2010 yılını takip eden 7 yılda genç seçmeninin 8 puanlık kesimini kaybeden AK Parti'de, genç oranı 2017 yılında yüzde 28’e kadar düştü.

2002 senesinde iktidar koltuğuna oturan AK Parti, o günden bu yana aralıksız olarak Türkiye'ye hizmeti sürdürüyor.

AK Parti'nin seçmen kitlesi ise yıllara göre farklılık gösteriyor. KONDA araştırma şirketinin hazırladığı rapora göre AK Parti seçmeni yıllar geçtikçe yaşlanıyor.

SEÇMEN YAŞI 49 YAŞ VE ÜZERİNE ÇIKTI

KONDA’nın 2018 yılında yayımladığı raporundaki verilerine göre, AK Parti seçmeninin yüzdesel çoğunluğunun yaş grubu son yıllarda 49 yaş ve üzerine çıktı.

2010-2017 yılları arasını kapsayan araştırmada, AK Parti’nin genç seçmen kitlesi ise azalıyor.

GENÇ SEÇMEN KİTLESİ 7 YILDA 8 PUAN DÜŞTÜ

KONDA’nın yaptığı araştırmaya göre, 2010 yılında AK Parti’nin seçmen kitlesinin yüzde 36’sını oluşturan 18-32 yaş grubu kesimin oranı 2017 yılında yüzde 28’e kadar düştü.

YAŞLI SEÇMEN ORANINDA CİDDİ ARTIŞ

AK Parti’nin genç seçmen kitlesinde düşüş yaşansa bile yaşlı seçmeninin oranı ise 7 yılda ciddi şekilde yükseldi.

2010 yılında 49 yaş ve üzeri seçmenlerin oranı yüzde 26 iken, bu oran 2017 yılında yüzde 34’e yükseldi.

"TOPLUM YENİ PARTİLERE TEMKİNLİ"

Öte yandan yapılan son araştırmalara yönelik açıklamada bulunan KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, toplumun yeni partiler konusunda temkinli ve ikircikli olduğunu kaydetti.

Medyascope'a konuşan Ağırdır, Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti seçmenini hedeflediğini belirtirken; Ali Babacan'ın ise 'yeni orta sınıfa karışık gelen bir dil' kullandığını ifade etti.

AK Parti'lilerin saçına 'ak' düştü ile ilgili etiketler AK Parti YAŞ seçmen
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.