AK Parti'li vekilin düğününe pandemi cezası

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'a, oğlu için Dilovası'nda yaptığı bin 500 kişilik yemekli düğün için Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 282. maddesine göre en üst limitten ceza kesildi. Dilovası Kaymakamlığı Yaman'ın yanısıra düğünün yapıldığı işletmenin sahibi Karayolları Genel Müdürlüğü ile yemek firmasına da para cezası uyguladı.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen 'düğünler ile nikahların en fazla bir saat süre içerisinde tamamlanması' ve yemeksiz olmasına ilişkin genelgesine rağmen, AK Parti Milletvekili Cemil Yaman’ın, oğlunun düğününde bu kuralların ihlal edildi tespit edildi.

DHA'nın haberine göre, Dilovası Kaymakamlığı, Cemil Yaman'a 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282. maddesi uyarınca Hıfzıssıhha Kurulu kararına dayalı olarak en üst sınırdan 3 bin 180 TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Milletvekili Yaman’a düğünler ile nikâhlarda toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek içecek servisi ya da ikramının yasaklanmasına rağmen, düğünde davetlilere toplu yemek verildiği için aynı tutardaki idari para cezası iki kez uygulandı ve ceza 6 bin 360 TL'ye çıktı. 

AK Parti'li vekilin düğününe pandemi cezası

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE DE CEZA KESİLDİ

Dilovası Kaymakamlığı ayrıca düğünün yapıldığı işletmenin bağlı olduğu Karayolları Genel Müdürlüğü’ne de pandemi tedbirlerine aykırı davranılmasına göz yumduğu gerekçesi ile 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282. maddesi uyarınca Hıfzıssıhha Kurulu Kararına dayalı olarak en üst limitten ceza kesildi. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne de düğünde kişi ve süre sınırını aştığı ve her türlü yiyecek içecek servisi ya da ikramının yapılmasına göz yumduğu göz önünde bulundurularak kesilen ceza 6 bin 360 TL'ye yükseltildi.

AK Parti'li vekilin düğününe pandemi cezası - Resim : 2

YEMEK TEDARİKÇİSİNE DE 3 BİN 180 TL

Öte yandan yemek tedarikçisi firmaa da tedbire aykırı şekilde yemek servisi yaptığı için aynı Kanununa göre Hıfzıssıhha Kurulu Kararına dayalı olarak en üst limitten 3 bin 180 TL idari para cezası verildi.

AK Parti'li vekilin düğününe pandemi cezası ile ilgili etiketler Kocaeli AK Parti Düğün Ceza Cemil Yaman karayolları genel müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.