"AK Parti'li Trabzonlular kışkırtılıp İmamoğlu'na oy vermesi isteniyor"

Rizeli gazeteci yazar Adnan Onay, son günlerde CHP ve yandaşları tarafından propaganda malzemesi haline getirilen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun sözleri üzerinden oynanan oyunu yazdı. Amacın AK Parti'li Trabzonluları kışkırtıp İmamoğlu'na oy vermelerinin sağlanması olduğunu belirten Onay, Göksu'nun aslında ne söylediğini tane tane yazıyor. Ve yapılmak isteneni yıllar önce bir rektör adayının rektörü karalamak için kullandığı sözleri örnek göstererek anlatıyor.

YSK'nın kesin olmayan sonuçları sonrasında Ekrem İmamoğlu'na İBB Başkanlığı mazbatasının verilmesinin ardından Yunan basını “Ekrem İmamoğlu: İstanbul’u fetheden Yunan” başlıklarını atmıştı.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise CHP'nin Yunan basınına vermediği tepkiyi eleştirmiş ve “Ne diyor Yunan medyası İstanbul’u Yunan kazandı. Bir dakika ya! Bu arkadaş nereli? CHP’nin adayı nereli? Hesap büyük, olay büyük” demişti. 

Yunan medyasında atılan manşetler karşısında susan CHP ise içinde Trabzon ifadesi geçmeyen konuşmayı "Trabzonlulara Yunan dedi" diyerek kampanya haline getirdi. 

Göksu bunun üzerine yaptığı ikinci açıklamada, "Benim konuşmamın hiçbir yerinde hiçbir şekilde ne Trabzonlu kardeşlerimizi ima eden ifade bulunmamaktadır. Şunu herkes bilsin ki bu toprakların kardeşliği, bu ülkenin insanlarının kardeşliği hepimiz aynı dağın yeli aynı Allah'ın kulları olarak biz Trabzonuz Trabzon biziz."

"AK PARTİLİ TRABZONLULAR KIŞKIRTILIP İMAMOĞLU'NA OY VERMEYE ÇALIŞILIYOR"

Peki, gerçek bu kadar açıkken CHP neden ortalığı ayağa kaldırıyor? Bunun yanıtını Rizeli gazeteci yazar Adnan Onay şu sözlerle veriyor:

"Esenler belediye başkanının yaptığı bir konuşma üzerinden yapılan kimi yorumlarla, İstanbul’da yaşayan Ak Parti'li Trabzonluları kışkırtıp, tekrarlanacak seçimde İmamoğlu’na oy vermeye çalışılıyor. CHP’nin organize ettiği bu demagojiyle aslında aklımızla alay ediyorlar..."

Onay, Göksu'nun sözleri ile Yunan medyasının İstanbul’u ele geçirme hülyasına İmamoğlu’nu alet etmesini ve İmamoğlu’nun bu açıklamalar karşısında neden sessiz kaldığını sorguladığını belirtiyor ve ekliyor:

"Söz gayet açıkken, bu açıklamayı CHP’lilerin ve yandaşlarının sırf siyaset için çarpıtarak “Trabzonlulara Yunanlı dedi” diyerek fırtına koparması en azından zekâmızla alay etmektir..."

Onay CHP'nin taktiğini ise "Hiç unutmam" dediği bir anısı ile açıklıyor.

İşte Onay'ın kaleminden o anı:

Hiç Unutmam!

Oldukça eski bir dönemdi. Kütüphane haftası dolayısıyla Rize kütüphanesinde bir panel düzenlenmişti. Panele bir rektör ile bir rektör adayı da katılmıştı. Paneldeki konuşması esnasında mevcut rektör, kitap okumaya karşı isteksizliğimizi dile getirmek için “ne yazık ki, bizler kitap okuma özürlüyüz” deyince hemen diğer panelistlerden biri olan rektör adayı prof. fırsat bu fırsat diyerek sırf rektörü karalamak ve buradan seçim öncesi kendine sempati kazandırmak için araya girerek “bize özürlü diyemezsin, biz özürlü değiliz, bu açıklamayı kınıyorum” deyince, paneli izlerken bu duruma hem gülmüş, hem şaşırmıştım!
Nasıl oluyordu da koca bir Prof. bu hallere düşebiliyor, sırf bir iki oy daha alırım hesabıyla öne atılıp, zekasıyla kendini küçük düşürdüğünün farkında olamıyordu.

Şimdi bu olup, bitenlere bakınca o günü hatırladım..
Bu derece akıl tutulması bizlere, bu bölgenin insanlarına fazlasıyla haksızlık ..!

"AK Parti'li Trabzonlular kışkırtılıp İmamoğlu'na oy vermesi isteniyor" ile ilgili etiketler AK Parti CHP Trabzon Ekrem İmamoğlu Esenler Yunan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.