AK Parti'li Şeker kalbi duran bebeği kurtardı

Bişkek-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları uçağı, bebek yolcunun kalp krizi geçirmesi sonucu Ankara'ya acil iniş yapmak zorunda kaldı. Bebeğe uçakta ilk müdahaleyi ise doktor olan AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker yaptı. Şeker bebeğe nefes yolu açıp, kalbini yeniden çalıştırdı. Esenboğa'ya inişin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bebeğin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kırgızistan'ın başkentinden kalkış yapan Türk Hava Yolları'nın Bişkek-İstanbul seferini yapan TK-347 kuyruk numaralı uçağı Türk hava sahasındayken bir bebek yolcu kalp krizi geçirdi.

Bebeğe ilk müdahale uçakta bulunan AK Parti Karaman Milletvekili doktor Recep Şeker tarafından yapıldı. 

Uçağın kaptan pilotu ise, Ankara Esenboğa Havalimanı Hava Trafik Kontrol kulesiyle irtibata geçerek acil iniş için izin talep etti. Uçak saat 13.15'te Esenboğa Havalimanı'na sorunsuz bir şekilde acil inişini yaptı.

AK Parti'li Şeker kalbi duran bebeği kurtardı

Dr. Şeker'in nefes yolu açıp kalbini yeniden çalıştırdığı bebek pistte bekletilen ambulans tarafından hastaneye götürüldü. 

Kalp krizi geçirdiği öğrenilen bebeğin durumunun iyi olduğu belirlendi. Uçak daha sonra İstanbul seferini tamamlamak üzere saat 14.00'da Esenboğa Havalimanı'ndan yeniden kalkış yaptı.

Kalp krizi geçiren bebek yolcuya müdahale ederek hayatını kurtaran AK Parti Karaman Milletvekili Doktor Recep Şeker uçuşun ardından yaşananları gazetecilere anlattı

AK Parti'li Şeker kalbi duran bebeği kurtardı - Resim : 2

"BİR BAKTIM KUCAĞIMDA BİR BEBEK VAR"

Ankara'ya yarım saatlik bir mesafede iken hosteslerin kucağına bir bebek bıraktığını söyleyen Dr. Recep Şeker, "Uçakta bir bayan rahatsızlandı ilk önce ona bakarken, başka bir hasta daha vardı ona da müdahale ettik. Uçuşun başındaydı ondan sonra aşağı yukarı Ankara'ya yarım saatlik mesafedeyken havada doktor olduğumu hosteslerde öğrendiler tam o anda biraz sersemlik de vardı. Baktım kucağıma bir bebek verdiler. Bir baktım bebek morarmış, solunum yok kalp durmuş vaziyetteydi. Ondan sonra nefes borusunu açtık kalp masajı solunum nefes yoluyla ilgili solunum masajı derken bebek kendine geldi. Acil olarak uçağın Ankara'ya inmesi gerekiyordu bunlar ikiz bebekti. Türkçe ve İngilizce bilmiyordu aile, hostes arkadaşlar getirince ne olduğunu anlayamadım. Uçaktan inerken ambulansla teslim ettik. Bebeğim durumu iyiydi" dedi.

AK Parti'li Şeker kalbi duran bebeği kurtardı ile ilgili etiketler AK Parti Kırgızistan Türk Hava Yolları Ankara İstanbul Kalp Krizi Bebek Recep şeker bişkek

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.