AK Partili Özlem Zengin: Mehmet Boynukalın'ın istifasıyla Ayasofya özgürleşti

TVNET'in Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz'ün sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Ayasofya Eski Baş İmamı Mehmet Boynukalın ile yaşadığı tartışma sonrasında istifa etmesinde dahli olmadığını söyledi ancak, "Ayasofya'nın özgürleştiğini düşünüyorum. Ayasofya kimsenin sıfatı değil. Tek başına, müstakil" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, TVNET'te ekranlara gelen Sert Sorular programına konuk oldu. Taha Hüseyin Karagöz'ün sorularını yanıtlayan Zengin, Ayasofya Eski Baş İmamı Mehmet Boynukalın ile yaşadığı tartışmaya da değindi.

Yeni Şafak'ın haberine göre; Mehmet Boynukalın'ın tartışma sonrası istifa etmesinde herhangi bir rolü olmadığını ifade eden Özlem Zengin, "Dahlim yok ama Ayasofya'nın özgürleştiğini düşünüyorum. Ayasofya kimsenin sıfatı değil. Tek başına, müstakil" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zengin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adalet Bakanlığımızın çok önemli bir çalışmasıyla beraber artık kadın cinayetleri hukuki bir terim olarak mevzuatın içerisine girmiş oldu. Kadın cinayetleri denilen şey hukuk mevzuatında bir tanımlama. Böyle bir tanımlama varken sizin karşınıza devamlı dini referans göstererek hukukun var kıldığı kavramları reddetmeye çalışan insanlar oluyor. Onu dinleyen insanlar sizi düşman biliyor. Beni dindar görmüyorlar. Benim ne kadar inançlı olduğuma insanlar mı karar verecek?

Burada problem şu, kadınlar için şiddetin konuşulduğu bir gün var, çok önemli bir günden bahsediyoruz ve hukuken de bir terimden bahsediyoruz. Araya dinle ilgili bir referans girdiği zaman siz ne söylerseniz söyleyin onunla rekabet etme şansınız kalmıyor. Oysa ki siz hukuken var olan bir gerçeklikten bahsediyorsunuz. Tezlerimizi savunurken; din ile dini yan yana koymalıyız, hukuk ile hukuku."

NE OLMUŞTU?

Ayasofya Eski Baş İmamı Mehmet Boynukalın'ın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Twitter hesabından yaptığı paylaşıma tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, "Bu paylaşımı yanlış buluyorum. Ayasofya Cami İmamı, böyle bir konuda tweet atmamalı. Bence herkes kendi işini yapmalı." demişti. Boynukalın, söz konusu tartışma sonrası görevinden istifa etmişti.

 

AK Partili Özlem Zengin: Mehmet Boynukalın'ın istifasıyla Ayasofya özgürleşti ile ilgili etiketler Özlem Zengin Mehmet Boynukalın Ayasofya Camii

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.