AK Partili Özdağ: Sabancı Üniversitesi özür dilemeli! SuperHaber/Özel

AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, sözde Ermeni Soykırımı Çalıştayında Sabancı Üniversitesi’nin adının geçmesi ile ilgili SuperHaber’e konuştu.

Sabancı Üniversitesi'nin de içinde olduğu çeşitli kuruluşlar Berlin'de sözde Ermeni Soykırımı konusunda çalıştay düzenliyor. Çalıştaya sadece sözde soykırım tezlerini savunan isimler konuşmacı olarak çağrılırken Sabancı Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, çalıştaya kurumsal olarak katılım olmadığı iddia edildi. Ancak, çalıştayın internet sitesinde “Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle” ifadesi yazıldı. Sitedeki “Katılan kurumlar” başlığı altında da Sabancı Üniversitesi'nin içinde olduğu dört kuruluş sıralandı. Konu ile ilgili SuperHaber’den Arzu Erdoğral’a konuşan AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, “Ermeniler ile bir problemimiz yok. Ermenicilik ile problemimiz var” dedi. Özdağ, Sabancı Üniversitesi’nin toplumdan özür dilemesi gerektiğini de söyledi.

akp-li-selcuk-ozdag-bank-asya-dan-kredi-cektim-202558-5

BİR YANDAN KÜRDİSTAN DİĞER YANDAN SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI DİYORLAR!

“Türkiye’de maalesef bu tür geçmişteki suçlandığımız konular ile ilgili gündem oluşturmak isteyen insanlar çoğalıyor. Bunun başında HDP geliyor” diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti:

HDP’liler sık sık “Ermenilere karşı soykırım yaptık, özür dilemeliyiz” gibi çalışmalar yapıyorlar. Zaman zaman mecliste de bunu dile getiriyorlar. Bir yandan Kürdistan diyorlar diğer yandan sözde Ermeni soykırımı diyorlar. Biliyorsunuz 1915’ten bu yana dünyanın her yerinde karşımızda bir lobi var bir diaspora var. Ermeniler ile bir problemimiz yok. Ermenicilik ile problemimiz var. 1915 olaylarında bize yapılan zulüm ile ilgili gündemimizde tutmamız gereken konular var. Sabancı Üniversitesi eğer böyle bir şey yaptıysa çok ciddi şekilde bir nakısa işlemiş, ayıp işlemiş, eksiklik meydana getirmiş. Aynı zamanda da bu konuya Almanya’da gündeme getiren bir yapıya destek vermekte çok ciddi şekilde ayıp. Türkler Ermenilere asla bir soykırım yapmadılar. Birinci Cihan harbinde Osmanlı 9 cephede dövüşürken, Hınçaklar ve Taşnaklar bize ihanet ettiler. Yıllarca millet-i sadıka olarak sadık millet olarak andığımız teba ile son dakikada niye problem yaşayalım? Daha çok da Kürt çetelerinin tırnak içinde söylüyorum yapmış oldukları vardı o bölgede. Bununla ilgilide zaten Türkiye arşivleri açmayı kabul etti. Ermenistan’a, Fransa’ya, Amerika’ya, İngiltere’ye ve Rusya’ya arşivlerinizi açın beraberce uzmanlar çalışsın dedi, Ermenistan kabul etmedi bu konuyu. Biz şeffafız. Ama bu noktada bizim ülkemizdeki üniversitelerden bu tür konular ile ilgili aleyhimizdeki bir çalıştaya ve sempozyuma destek verilmiş olmasını ben ihanet olarak kabul ediyorum. Sadece gaflet olarak kabul etmiyorum, sadece dalalet olarak kabul etmiyorum. Yani bir noktada ihanet olarak kabul ediyorum.

SABANCI’NIN RUHUNU İNCİTİRLER

Sabancı’nın ruhunu incitirler. Sabancı yerli ve milli bir insandı. Sabancı, Türk ekonomisine büyük katkılarda bulunmuş herkes tarafından da seviliyordu. Gerek yardımlarıyla gerek maneviyata bakışlarıyla gerekse de mağduriyetleriyle. DHKP-C tarafından amcalarının öldürülmesi nedeniyle de üzüntülerine ortak olundu. Şimdi birkaç bölüme ayrıldılar. Ama böyle bir şeye destek veriyorlarsa isimleri de geçiyorsa önce toplumdan özür dilemeliler. Biz yokuz desteklemiyoruz demek yerine, yanlış yaptık şu kişiler yaptı ve gereği yapılmıştır, toplumumuzdan, Türkiye’den, Türklerden özür diliyoruz demeleri gerekir. Hatta soykırım yapıldı diyerek iddiada bulunanlara karşı Türkiye’de yaşayan Ermenilerden bile özür dilemeliler. Çünkü onlarda bu tarz sözde Ermeni soykırımı iddialarından rahatsızlık duyuyorlar.

TARİHÇİLER KONUŞSUN

Bu egemen güçlerin oyunu olabilir. Sabancı Üniversitesinin içine sızmış olan kriptoların, kripto PKK olabilir, kripto FETÖ’cü olabilir, kripto Ermenici olabilir. Bunlara karşı dikkatli olmak gerekir. Bu noktada siyasetçilerden ziyade tarihçilerin konuşması gerekir. Türkiye’deki üniversitelerde bu konuda çalışma yapmış olan özellikle inkılap tarihçileri ne işe yarıyorlar? Bir konuda da doğru bir şey söylesinler. O nedenle tarihçileri konuşmaya davet ediyorum. Bu konuda bilgisi olan yazar- çizerleri konuşmaya ve yazmaya davet ediyorum. Sabancı Üniversitesi böyle bir şey yaptıysa kınıyorum.

AK Partili Özdağ: Sabancı Üniversitesi özür dilemeli! SuperHaber/Özel ile ilgili etiketler Almanya sözde ermeni soykırımı çalıştay Sabancı Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.