AK Partili Mahir Ünal sosyal medya düzenlemesinin ana odağını açıkladı

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, sosyal medya düzenlemesi ile ilgili yeni ayrıntılar paylaştı. Ünal düzenlemenin yalan ve iftira dolu haberlerle ilgili olacağını belirterek AB ülkelerinin yaptığı sosyal medya düzenlemelerini incelediklerini kaydetti.

AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Mahir Ünal, yeni sosyal medya düzenlemesinin 'sosyal medyada çıkan yalan ve iftira haberlerle ilgili olacağını' söyledi.

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, bugünkü yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği sosyal medya düzenlemesi hakkında AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile yaptığı görüşmeye yer verdi.

Acet, Erdoğan'ın işaret ettiği yeni sosyal medya düzenlemesiyle ilgili Ünal'ın iki aydır çalışma yürüttüğünü belirtti.

Acet'in “Daha önce sosyal medya ile ilgili bir düzenleme yapmıştınız, şimdi neden tekrar bir düzenlemeye ihtiyaç duydunuz” sorusuna yanıt veren Ünal, şu ifadeleri kullandı:

“Sosyal medya yasası ayrı bir şey dezenformasyonla mücadele ayrı bir şey. Avrupa Birliği’nin internet ortamına yönelik iki kırmızı çizgisi var:

1-Terörle mücadele.

2-Dezenformasyonla mücadele.

AB dezenformasyonu da terör biçimi olarak görüyor. Şimdi AB üyesi ülkelerdeki düzenlemeleri inceliyoruz. Dezenformasyonla mücadele ile ilgili yasal düzenlemeler getireceğiz. Daha önce yaptığımız sosyal medyayla ilgili kanun, sosyal medya platformlarının Türkiye’de temsilcilik açması, mali ve hukuki muhataplık oluşturmasıyla ilgiliydi. Bu düzenlemeyse sosyal medyada çıkan yalan ve iftira haberlerle ilgili olacak.”

AK Partili Mahir Ünal sosyal medya düzenlemesinin ana odağını açıkladı ile ilgili etiketler Mahir Ünal AK Parti Sosyal Medya düzenleme
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.