AK Parti'li Kaya: Ankara sözleşmesi hazırlıyoruz

Türkiye, İstanbul sözleşmesi olarak bilinen 'Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanlığı kararı ile çekildi. Özellikle LGBTİ'yi olumladığı gerekçesi ile karşı çıkılan sözleşmeden çekilmeye çeşitli kesimlerden tepki gelirken, eski Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kaya, "Ankara Sözleşmesi hazırlıyoruz." dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya A Haber'de katıldığı programda İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin önemli açıklama ve değerlendirmelerde bulundu. 

"BİZİM MOTTOMUZ GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ AİLE VE GÜÇLÜ TÜRKİYE"

AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana politikalarının merkezine kadını oturtan siyasi bir hareket olduğunun altını çizen Kaya, "Kadınlar AK Parti'nin merkezinde oldu. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hayatın her alanında kadınlarımızın önü açıldı. AK Parti'nin iktidara geldiği ilk yıllardan yüzde 4,4'ten yüzde 17'lere çıktı. Üniversitelerimizde çok sayıda kadın akademisyen mevcut. Kadınların güçlendirilmesi için çalışmış bir partiyiz. Bizim mottomuz, Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye." dedi. Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul Sözleşmesi 2011 yılında imzalanırken, Kadına karşı şiddetle mücadele için imzalanmış bir sözleşme. Son yıllarda sözleşme üzerinden farklı lobilerin yapıldığını gördük. Muhalefetin sahiplendiği bir sözleşme değildi. Ancak bu sene temmuz ayından itibaren, tamamen muhalefet etmek amacıyla kampanya yürüttüler."

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YERİNE ANKARA SÖZLEŞMESİ

CHP'li Özgür Özel'i Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sözlerinden dolayı kınadığını vurgulayan Kaya, "Bugün geldiğimiz noktada İstanbul Sözleşmesi'nin kutuplaşmaya yol açtığını görüyoruz. Bu ayrışma kutuplaşma bizi; 'İstanbul Sözleşmesi olmasa da olur. Aslolan hukuktur' noktasına getirdi. Farklı polemiklerin gündeme gelmesiyle İstanbul Sözleşmesi'nin yerine farklı bir sözleşmenin gelmesi zorunlu olmuştur. Ankara Sözleşmesi hazırlıyoruz.

İnşallah yeni bir çalışmayı toplumun bütün kesimleriyle bir araya gelerek yapmayı planlıyoruz. Özellikle muhalefetin konuyu çok yanlış boyuta çektiğini görüyoruz. Muhalefet kadınları istismar etti. Biz kadınlarımızı koruyucu reformları hayata geçiriyoruz. Değerlerimizi önceleyen yeni bir mutabakat üzerinde çalışıyoruz. AK Parti her zaman ailenin yanında oldu. Bizim derdimiz aileyi, kadını ve toplumun her bir ferdini korumak. Şiddet asla meşrulaşmayacak." ifadelerini kullandı. 

ANKARA SÖZLEŞMESİ'NİN DETAYLARI NELER?

Programa katılan Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Dr. Fatma Aksal ise Ankara Sözleşmesi'ne ilişkin şunları söyledi:

"Kadına karşı şiddetten bahsederken Diyarbakır Anneleri'ni anmadan geçemeyeceğim. Bir anneyi evladından ayırmaktan daha büyük bir şiddet olamaz. Meclis'teki çalışmalarımıza gelince de, hiçkimsenin şüphesi olmasın; bugüne kadar kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerine yönelik yaptığımız kazanımları kaybetmeyeceğiz. Bunu çok daha ileriye taşıyacağız. Bizim kadına karşı şiddeti önlemek için Avrupa Konseyi'ne söz vermemize gerek. Biz ülke olarak bir şiddetin önlenmesi için gerekli iradeye sahibiz, kanunları ve yönetmelikleri yapacak güce de sahibiz.

Yolumuza Ankara Sözleşmesi ile devam ederiz. İstanbul Sözleşmesi'nden daha kapsamlı olacak. Meclis'te de AK Parti grubu olarak şiddetin araştırılması komisyonu kurulması yönünde bir önerge verdik."

 

AK Parti'li Kaya: Ankara sözleşmesi hazırlıyoruz ile ilgili etiketler AK Parti İstanbul sözleşmesi fatma betül sayan kaya ankara sözleşmesi Dr. Fatma Aksal
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.