AK Parti'li eski vekilden Sözcü davasına eleştiri!

AK Parti eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Emin Çölaşan'ın da yargılandığı Sözcü davasına tepki gösterdi. Davanın savcısına seslenen Kocabıyık, "Onların zihniyetiyle biz mücadele ederiz; Savcı niye araya giriyor anlamıyorum." ifadelerini kullandı

Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay ile köşe yazarları Emin Çölaşan, Necati Doğru, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın da arasında bulunduğu 9 kişinin yargılandığı davada mütalaa verildi.

8 sanık hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. Mahkeme heyeti, sanık Burak Akbay hakkında kırmızı bülten çıkarılması için işlemlerin başlatılmasına karar verdi.

Davada gelinen son aşama medya camiasında da geniş yankı bulurken, AK Parti eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık sürece itirazlarını dile getirdi.

Sosyal medyada konuyla ilgili bir açıklama yapan Kocabıyık, Sözcü gazetesi ve temsil ettiği zihniyet ile mücadelenin politikacılar tarafından yapılması gerektiğini belirterek, "Sözcü gazetesiyle, o gazetenin kerameti kendinden menkul yazarlarıyla ve onların zihniyetiyle biz mücadele ederiz; bugüne kadar da ettik. Savcı niye araya giriyor anlamıyorum." ifadelerini kullandı.

Kocabıyık eleştirilerini şöyle sürdürdü;

"Biz gazeteleri, yazarları, sanatçıları her daim yargılanma korkusuyla yaşatırsak kaliteli bir demokratik hayatı nasıl sürdürebiliriz?

Bu gazetenin sahibinin üzerindeki yargı kuşatması da biran önce kalkmalı ve Burak Akbay ülkesine dönebilmelidir.

Sözcü gazetesini hiç beğenmem. Zaman zaman gazeteciliğin temel ilkelerini de ihlal eden bir gazetedir. Ancak Sözcü gazetesi varlığıyla Türkiye’de demokrasinin teminatıdır. Sözcü’ye FETÖ bulaştırmak ciddiyetsizliktir."

AK Parti'li eski vekilden Sözcü davasına eleştiri! ile ilgili etiketler AK Parti FETÖ Emin Çölaşan Sözcü mahkeme Savcılık Burak Akbay
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.