AK Parti’li Elitaş anlattı: Darbeci askerler beni oğlumla tehdit etti

Darbeci askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının yolunu açan yasa, 26 Haziran 2009'da kabul edilmişti. AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, o tarihte ikisi general, ikisi albay 4 askerin Meclis’te AK Parti Grubu’na gelerek kendisini oğluyla tehdit ettiğini açıkladı.

A Haber ekranlarına konuk olan AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ''ilk kez açıklıyorum'' diyerek tarihi bir açıklamada bulundu. Türkiye'de askerlerin TCK'nın 250. maddesine giren suçları işlemesi durumunda sivil savcılıklar tarafından kovuşturulmaları ve sivil mahkemelerce yargılanmaları ilkesini getiren değişikliğin onaylanmasından sonra TBMM'ye askerlerin geldiğini ve kendisinin asker olan oğluyla tehdit edildiğini dile getirdi.

İKİSİ GENERAL, İKİSİ ALBAY 4 ASKER OĞLUMLA BENİ TEHDİT ETTİ!

AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, yasanın 26 Haziran 2009 tarihinde saat 00.50'de oybirliğiyle Meclis'ten geçtiğini, aynı gün (26 Haziran 2009) Cuma namazından önce ikisi general, ikisi albay 4 askerin Meclis'te AK Parti Grubu'na gelerek tasarıya destek veren milletvekilini uyardıklarını söyledi.

Elitaş, "26 Haziran Cuma günü… Cuma namazından önce saat:11.00'den sonra, geliyorlar dört kişi… İkisi de general, ikisi de albay. 'Sen bunu imzaladın imzalamaya ama Elitaş nasıl imzalar' diyorlar. Sebep? 'Onun oğlu asker değil mi?' diyorlar. Benim oğlum da er olarak görev yapıyor. Şubat 2009 tarihinde askerlik görevine başladı. Demek ki bize böyle uyarıda bulunanlar, Sayın Baykal'a da böyle uyarmış bulunmuş olabilirler" dedi.

AK Parti’li Elitaş anlattı: Darbeci askerler beni oğlumla tehdit etti

ASKERLER, 'GENELKURMAY TEYAKKUZ HALİNDE, ASKERE DARBE YAPTINIZ' DİYORLAR!

Yasanın çıktığı dönemde AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili olan Mustafa Elitaş, A Haber Televizyonu'nda yayınlanan Memleket Meselesi'nde tarihi açıklamalarda bulundu:

"25 Haziran günü, 26 Haziran sabaha karşı saat 01.15'de (26 Haziran 2009 tarihinde) bu kanunun tamamı onaylandı. TBMM iki saat daha çalıştı. 03.15'te elindeki elindeki kanun tasarılarını ve tekliflerini bitirdi ve tatile gitti.

Ertesi gün Cuma… 26 Haziran Cuma (26 Haziran 2009) TBMM'ne geliyoruz. TBMM'ne bu kanun tasarısını alan dört üst rütbeli subay geliyor. Meclis'e geliyorlar, diyorlar ki; 'Genelkurmay teyakkuz halinde, askere darbe yaptınız.' Aynı cümleyi Sayın Deniz Baykal kullanıyor. 'Ne darbesi?' diyoruz. 'Bu Avrupa Birliği ilerleme raporu doğrultusunda hazırlanmış bir yasadır ve ittifakla yaptık. Biz bunu kendi başımıza çıkaran düzenleme yapmadık, aniden de ortaya çıkan bir hadise değil. Saat:13.00'den tarihinde başlayan siyasi partilerle uzlaşarak saat:19.30'da siyasi partilere verdiğimiz ve birlikte üzerinde düzeltmeler yaptığımız önergedir' diyoruz."

'MUSTAFA ELİTAŞ NEDEN İMZALADI?'

Tasarıyı imzalayan bir arkadaşa (milletvekili) diyorlar ki, 'Sen bunu imzaladın hadi neyse de, Elitaş niye imzaladı?' (Milletvekilimiz) 'ne var ki?' diyor. 'O korkmadan (Mustafa Elitaş) nasıl imzalar? Korkacak nesi var?' (Askerler) 'Onun oğlu asker değil mi?' diyorlar. Benim oğlum Şubat 2009 tarihinde askerlik görevine başladı. Bu kanun çıktığı dönemde askerlik görevi devam ediyordu. Demek ki, bizi uyarmaya çalışanlar Sayın Deniz Baykal'ı da farklı şekilde uyarmış olabilirler."

"SAYIN BAYKAL’A DA UYARIDA BULUNMUŞ OLABİLİRLER!"

"26 Haziran Cuma günü… Cuma namazından önce saat:11.00'den sonra, geliyorlar dört kişi… İkisi de general, ikisi de albay. 'Sen bunu imzaladın imzalamaya ama Elitaş nasıl imzalar' diyorlar. Sebep? 'Onun oğlu asker değil mi?' diyorlar. Benim oğlum da er olarak görev yapıyor. Şubat 2009 tarihinde askerlik görevine başladı. Demek ki bize böyle uyarıda bulunanlar, Sayın Baykal'a da böyle uyarmış bulunmuş olabilirler."

AK Parti’li Elitaş anlattı: Darbeci askerler beni oğlumla tehdit etti ile ilgili etiketler AK Parti Meclis Tehdit mustafa elitaş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.