AK Partili Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, katıldığı programda önemli mesajlar verdi. Asgari ücret ve enflasyona değinen Yılmaz, "Hükümetimiz bu enflasyon ile mücadele ederken bir yandan da dar kesimlileri enflasyona ezdirmemeye çalışıyor. KDV indirimleri yapıldı, emekliye memura zamlar yapıldı. Şimdi yıl ortasında da zam yapılacağını duyuyoruz. Asgari ücretle ilgili değerlendirmenin ne zaman yapılacağını göreceğiz." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Kanal 7'de yayınlanan Başkent Kulisi programına konuk oldu. Mehmet Acet'in sorularını yanıtlayan Yılmaz gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRET MESAJI

Açıklamalarında asgari ücret mesajı veren Cevdet Yılmaz, "Enflasyonla ilgili öncellikle bunu anlamamız için dünya şartlarını analiz etmemiz gerekiyor. ABD'de AB'de son 40 yılın en yüksek enflasyon rakamlarıyla karşı karşıya. Bunun temel sebebi pandemi... Pandemi yaşanırken üretim durdu, devletler sosyal kesimleri ayakta tutmak için yüksek harcamalar yaptılar. Üretim yok ama bol para var. Bütün dünya bunu yaptı ve bizde de yaşandı. Çok zor bir dönemden geçti dünya. Dolayısıyla bol paranın olduğu bir dönem yaşandı ve bunun etkilerini yaşıyoruz şu anda. Ama hükümetimiz bu enflasyon ile mücadele ederken bir yandan da dar kesimlileri enflasyona ezdirmemeye çalışıyor. KDV indirimleri yapıldı, emekliye memura zamlar yapıldı. Şimdi yıl ortasında da zam yapılacağını duyuyoruz. Asgari ücretle ilgili değerlendirmenin ne zaman yapılacağını göreceğiz. Hükümetimiz başından beri hiçbir zaman enflasyona ücretleri ezdirmedi. Sosyal politikamızı da güçlendiriyoruz." dedi.

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK?

Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Baz etkisi dediğimiz bir şey var, geçmiş dönemde enflasyonun çok yüksek olduğu dönemlerde mukayese ettiğimizde enflasyon düşüyor. Yaz döneminde ise malum iklim koşulları gereği gıda fiyatlarında düşüş beklenir. Kuraklık sadece gıdayı değil enerjiyi de etkiledi. Sadece enerjide 165 milyar lira halkımıza maliyet yansımasın diye destek verdi. Kuraklığın sona ermesiyle birlikte gerek enerjide gerek gıdada sonuçlar alacağız. Bir de savaş var tabi, o da enerji ve gıda fiyatlarında olumsuz etki yarattı. Yaptırımlar da ekonomik yük ortaya çıkardı. Bunlarla birlikte hakikaten zorlu bir dönemden geçiyoruz."

 

AK Partili Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret açıklaması ile ilgili etiketler asgari ücret enflasyon cevdet yılmaz
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.