AK Partili Çelik'ten Elmalı davası mesajı: "Faillerin en ağır cezayı alması en büyük temennimiz"

Antalya'da 2 çocuğun cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle açılan ve çıkan kararla büyük tepki çeken dava ile ilgili AK Parti'den ilk açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "AK Parti olarak Antalya Elmalı'da iki evladımızın istismar edilmesi davasını yakından takip ediyoruz. Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması en büyük temennimizdir." dedi.


Antalya Elmalı'da iki çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı gerekçesiyle açılan davada çıkan karar büyük tepki çekti. Tepki çeken karar sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması en büyük temennimizdir." ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti olarak Antalya Elmalı'da iki evladımızın istismar edilmesi davasını yakından takip ediyoruz. Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması en büyük temennimizdir.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mız hem yargılama sürecine müdahil olmuştur; hem de evlatlarımızı ihtiyaç duydukları hizmetlerle desteklemeye devam etmektedir. Evlatlarımız güven altındadır. Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Hukuki süreçleri takip ediyoruz. Adalet kurumu her şeyi açığa çıkaracaktır. Vicdanlarıyla bu evlatlarımıza destek olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz."


NE OLMUŞTU?

Antalya’nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G ve ağabeyi İ.E.G.'nin cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturmada anne ile üvey baba gözaltına alınmıştı. Cinsel istismar olayı Türkiye'yi ayağa kaldırırken, Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi anne ve üvey baba için tahliye kararı verdi. Tepki çeken kararın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, karara itiraz edildiği, tutuklama talebinin yinelendiği bildirildi. Tahliye kararı sonrası sosyal medyada çok sayıda tepki yer aldı.

AK Partili Çelik'ten Elmalı davası mesajı: "Faillerin en ağır cezayı alması en büyük temennimiz" ile ilgili etiketler Ömer Çelik Elmalı cinsel istismar dava AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.