AK Partili Çelik'ten 10 ülkenin büyükelçisine tepki: Türk yargısını etkilemeye yönelik beyanatlar

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, tutuklu olarak yargılanmaya devam eden Osman Kavala için özgürlük isteyen 10 büyükelçiliğin bu açıklamasına tepki gösterdi. Çelik, "Ülkemizde görev yapan diplomatların Türk yargısını etkilemeye yönelik beyanatları kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda'nın büyükelçilikleri, sosyal medyadan yayınladıkları açıklamada Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istemişti.

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, tutuklu olarak yargılanmaya devam eden Osman Kavala için özgürlük isteyen 10 büyükelçiliğin bu açıklamasına tepki gösterdi. Çelik, "Ülkemizde görev yapan diplomatların Türk yargısını etkilemeye yönelik beyanatları kabul edilemez" dedi.

Çelik sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde görev yapan diplomatların Türk yargısını etkilemeye yönelik beyanatları kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti egemen bir hukuk devletidir ve Türk yargısı bağımsızdır. Ülkemizde görev yapan diplomatların kendi ülkeleri ile ülkemiz arasındaki ilişkilere katkı yapmalarından memnuniyet duyuyoruz. Buna karşın ülkemizin egemenliği konusundaki yanlış beyanatlarını en güçlü şekilde reddediyoruz. Tüm diplomatik makamların ülkemizin egemenliğine, Türk yargısının bağımsızlığına saygı duymaları ve içişlerimize müdahaleden kaçınmaları zorunludur. Aksi bir tutum, diplomasiyle bağdaşmayan bir sorumsuzluktur."

 

 

 

 

AK Partili Çelik'ten 10 ülkenin büyükelçisine tepki: Türk yargısını etkilemeye yönelik beyanatlar ile ilgili etiketler Osman Kavala Ömer Çelik AK Parti 10 büyükelçi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.