AK Parti'li Ali İhsan Arslan'ı neden "Mücahit" olarak tanıyoruz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakınındaki siyasetçilerden, kamuoyunda "Mücahit" ismi ile tanınan Ali İhsan Arslan katıldığı bir programda "Mücahit" ismini taşımasındaki sırrı açıkladı. Ali İhsan Arslan'ın anlattığı hikaye "Eski Türkiye"den, çok geride kalan ama toplumda derin yaralar açmış bir zihniyeti de gözler önüne serdi...  

AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığı Üniversiteler Birimi'nin “Kütüphane Söyleşileri”nin son konuğu, AK Parti Ankara Milletvekilleri Ali İhsan Arslan oldu.

Kamuoyunda "Mücahit" ismi ile bilinen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sır küpü" olarak tanınan Ali İhsan Arslan kendisine yöneltilen bir soru üzerine "Mücahit" lakabını nasıl aldığını anlattı.

"Mücahit" isminin kendisine lakap olarak takılmadığını dile getiren Arslan, "'Mücahit' lakabını kazansaydım başka yerde olurdum herhalde, şu anda Genelkurmay Başkanı falan olurdum herhalde." dedi.

Ali İhsan Arslan, "Mücahit" isminin hikayesini ise şu sözlerle aktardı;

"Benim aslında doğarken koyulan ismim Mücahit. Aslen Diyarbakırlıyız ama ben Ankara doğumluyum burada büyümeyim yani.

Babam da ben doğduktan belli bir süre sonra Diyarbakır'a gittiğinde nüfus memurluğuna çocuğunu kaydettirmek istiyor. Diyarbakır Silvan ilçesinde...

Nüfus memuru da "Mücahit" isminin irticai bir isim olduğunu söylüyor, ve kabul etmiyor.

Babam da 'Ben Diyarbakır'a bir daha 5 sene sonra mı gelirim, 10 sene sonra mı gelirim, ismini koyayım' diyor. Ve benim dedemin ismi Mehmet Ali, babamın ismi Mehmet İhsan; Ali ile İhsan'ı birleştiriyor Ali İhsan koyuyor, ondan sonra dönüyor Ankara'ya..."

Kendisine aile içinde " Ali İhsan" ismiyle hitap edilmediği bilgisini de paylaşan Arslan, "Ben ilkokulda öğrendim Ali İhsan diye bir ismimin olduğunu. Öyle devam etti." ifadelerini kullandı.

AK Parti'li Ali İhsan Arslan'ı neden "Mücahit" olarak tanıyoruz? ile ilgili etiketler Diyarbakır AK Parti ali ihsan arslan mücahir
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.