AK Parti'li Akbaşoğlu: Parti yönetimi siyasi ahlak dersinden sınıfta kalmıştır!

İYİ Parti'li Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına küfür etmesinin ardından İYİ Parti'nin konuyu disiplin sürecine taşımaması büyük tepki çekti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, "Ne disiplin kuruluna sevk edildi, ne de istifası istendi. Gereken yapılmamıştır. Siyasi ahlak dersinden İP yönetimi sınıfta kalmıştır" dedi.

AK Parti'li Emin Akbaşoğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Akbaşoğlu, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın, şehit ağabeyine küfür etmesiyle başlayan kamuoyu tepkisine vurgu yaptı.

"PARTİDEN İHRAÇ EDİLMELİ"

İYİ Parti tarafından, Lütfü Türkkan'ın partiden ihraç edilmesi gerektiğini savunan Akbaşoğlu, "Topluma, 'ben sizin bacınızım' diyen bir partinin genel başkanının, kendi vekili tarafından, bir şehidin bacısına küfredilmesiyle ilgili toplumu sukutuhayale uğrattığı ve yol yürümeye devam kararı aldığı görülmekte. Ne disiplin kuruluna sevk edildi, ne de istifası istendi. Gereken yapılmamıştır. Siyasi ahlak dersinden İP yönetimi sınıfta kalmıştır. Bu, toplumun önünde cereyan etmiştir. Gerçekten CHP ve HDP’nin bu konudaki tutum ve davranışı da kendi aralarındaki, İYİ Parti ile yamalı bohça ittifakının devamı yönünde, hakaret ve küfür üzerine ittifaklarını devam ettirdikleri görülmüştür" dedi.

'CHP, BU UTANÇ MEKTUUNU YAZARAK 6 OKUNA BİR OK DAHA EKLEDİ'

Akbaşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye’de bulunan büyükelçilere, 'kanal İstanbul' ile ilgili gönderdiği mektuba ilişkin, "Türkiye’nin en büyük, en stratejik projesiyle ilgili yabancı devletlerden yardım dilenerek, 'Türkiye’yi durdurun, bu yatırımı yaptırmayın' çağrısında bulunduğu apaçık bir şekilde ortaya çıktı. Bu utanç mektubunu yazarak, CHP’nin 6 okuna bir ok daha eklemiş oldu. O ok, 'manda ve himaye kabul edilebilir' okudur. Terörle mücadele tezkeresine 'hayır' diyen CHP’nin, bu konuda terör örgütünün övgüsüne mazhar olması yeter. Nasıl bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu milletimizin takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

AK Parti'li Akbaşoğlu: Parti yönetimi siyasi ahlak dersinden sınıfta kalmıştır! ile ilgili etiketler İYİ Parti küfür Lütfü Türkkan Emin Akbaşoğlu şehit yakını
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.