AK Parti'den stokçulara jet hızıyla kanun teklifi: 2 milyon TL ceza verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyareti dönüşü, "Stokçuların üzerine ciddi manada gideceğiz. Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız. Göz açtırmayacağız" açıklamaları sonrası AK Parti harekete geçti ve jet hızırla kanun teklifini hazırladı.

AK Parti tarafından stokçular için hazırlanan 9 maddelik torba teklif yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak. 

CEZA 2 MİLYON TL'YE ÇIKARILACAK

6585 Sayılı Perakende yasasında değişiklik yapacak yasa teklifi ile piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunan üretici, tedarikçi ve perakende işletmelere verilen ceza, 2 milyon TL'ye çıkarılıyor.

LİMAN DÜZENLEMESİ DE TORBA YASADA

Teklifte, aralarında Mersin ve Antalya gibi önemli limanların da bulunduğu 20'den fazla limanın işletme sürelerinin ihalesiz 49 yıla uzatılmasını öngören düzenleme de bulunacak. Ayrıca enerjide yerli yatırımcıya yönelik bir teşvik düzenlemesi de teklifte yer alacak.

 

AK Parti'den stokçulara jet hızıyla kanun teklifi: 2 milyon TL ceza verilecek! ile ilgili etiketler AK Parti TBMM Meclis stokçu kanun teklifi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.