AK Parti'den "Metaverse'de dolandırılmayın" uyarısı!

AK Parti'li Ömer İleri Hande Fırat'a konuştu: Cumhurbaşkanımız yoğun ilgi gösterdi. Metaverse forumu bahar aylarında yapılacak ve bir başlangıç olacak. Sonra daha derinlemesine inceleyerek, akademik yönü daha ağır basan etkinlikler düzenleyeceğiz.

AK Parti’nin son MYK toplantısında gündeme gelen konulardan biri de Metaverse oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri MYK'da Metaverse (sanal evren) ile ilgili bir sunum yaptı.

Diğer yandan AK Parti'deki ilk metaverse toplantısı da TBMM Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş ile Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri'nin katılımıyla yapıldı.

Hem bu toplantı hem de AK Parti'nin Metaverse konusunda vatandaşlara yaptığı uyarıları Hürriyet yazarı Hande Fırat bugünkü köşe yazısında okurları ile paylaştı.

AK Parti'den "Metaverse'de dolandırılmayın" uyarısı!

"Siyaset Metaverse’te" başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya yoğun ilgi gösterdiği bilgisini veren Hande Fırat şu ifadeleri kullandı;

"Arkada sanal gözlükle oturan AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri. Cep telefonu ekranında ise Metaverse’de AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri’nin oluşturduğu odada toplantı yapan üç kişiyi görüyorsunuz. 

Karşılıklı oturanlardan biri zaten Ömer İleri, diğeri sanal gözlükle bağlanan Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve arkada TV ekranından görünen ise Zoom bağlantısı ile katılan Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş...

AK Parti şimdilik sanal evrenlerde arazi alımı yapmasa da, toplantı düzenlemeye başladı. Tabii olası güvenlik sorunları nedeniyle kritik başlıklar ele alınmıyor. Ancak Türkiye kendi sanal evrenini kurar ve güvenlik altyapısını oluşturursa belli ki sanal gözlüklü siyasiler o evrende de toplantı yapacaklar, belki de mitingler düzenleyecekler...

‘HEM FIRSATA ÇEVİRECEĞİZ HEM DE VATANDAŞI KORUYACAĞIZ’

AK Parti’de 24 Ocak MYK toplantısında sanal evren sunumunu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri yaptı. Toplantıyı, bundan sonra atılacak adımları kendisine sordum, yanıtları şöyle oldu:

“Cumhurbaşkanımız yoğun ilgi gösterdi.

Metaverse forumu bahar aylarında yapılacak ve bir başlangıç olacak.

Sonra daha derinlemesine inceleyerek, akademik yönü daha ağır basan etkinlikler düzenleyeceğiz.

Hayatımıza katacağı yenilikleri ekonomik, hukuki, teknolojik boyutlarıyla ele alacağız.

Türkiye’nin bu yeni gelişmekte olan alanda söz sahibi olmasını sağlayacak, ancak vatandaşlarımızı da koruyacak politikaları geliştiriyor olacağız.

Önümüzdeki süreçte yeni iş modelleri, yeni yazılımlar, yeni donanımlar geliştiriliyor olacak.”

‘RİSKLERE DİKKAT’

Ömer İleri, Türkiye’de bu alanda etkin birçok isim olduğuna dikkati çekerek, Türkiye’nin kendi sanal evrenini oluşturup oluşturmayacağı konusunda “Milli ve yerli birçok ürün hayata geçecektir düşüncesindeyim” dedi. Ardından da sanal evrenlerde alım ve satımlarda ciddi paraların dönmesine ilişkin uyarılarda da bulundu:

“Her yeni platform fırsatların yanında riskler de barındırıyor.
Kripto varlıklar yasa tasarısı hazırlıkları sürüyor.

Bizim bu konudaki çalışmalarımız teknolojik ve hukuki altyapısını hazırlayarak, güvenilir platformlar oluşturmak ve vatandaşlarımızı art niyetli kişiler tarafından oluşturulan ‘dolandırılma’ yapılarından uzak tutmak.”

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/hande-firat/siyaset-metaversete-41999169

AK Parti'den "Metaverse'de dolandırılmayın" uyarısı! ile ilgili etiketler AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan Hande Fırat metaverse
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.