AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na saldırı için açıklama

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Şentop başkanlığında özel gündemle toplandı. Özel oturuma Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin ''Erdoğan'ın kızgın demiri soğutalım sözünden sonra saldırının olması dikkat çekici'' dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis'in açılışının 99. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplandı. Genel Kurul, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un başkanlığında açıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şentop konuşmasına başladı.

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na saldırı için açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da izlediği Genel Kurul'a, liderlerden ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi.

Erdoğan'ı locaya gelişinde AK Parti Grubu ayakta alkışlarken, MHP Grubu da ayakta karşıladı.

ŞENTOP: TÜRKİYE'YE YÖNELİK DAYATMACI POLİTİKALAR BÜYÜK HATADIR

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na saldırı için açıklama - Resim : 2

TBMM Başkanı Mustafa Şentop açılış konuşmasında özetle şunları söyledi:

''Sayın Cumhurbaşkanım siyasi partilerimizin genel başkanları milletvekilleri TBMM'nin kuruluşunun 99. yıl dönümünü anmak üzere bu özel oturumda bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu Meclis temeli milli irade olan bir yüce abidedir. Batı'da İslama karşı hastalıklı bir düşmanlık yükselmektedir. Türkiye'ye yönelik dayatmacı politikalar büyük bir hatadır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi kendi ayakları üzerinde duran istiklal aşığı fertler olarak yetiştirmeliyiz. Çocukları hedef alan suçlarda bir artış gözükmektedir. Çocuklara yönelik suçlarla tavizsiz mücadele edilmelidir.

KILIÇDAROĞLU'NA SALDIRI

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve bazı milletvekili arkadaşlarımıza yönelik saldırı gerçekleşmiştir. Bu müessif saldırıyı kınıyorum. Bir daha bu tür hadiselerin yaşanmaması en büyük temennimizdir.''

CHP'Lİ ÖZKOÇ: BUNUN ADI LİNÇTİR

Söz alan CHP Grup Başkanvekili Engiz Özkoç ise ''Sayın Genel Başkanımıza şehit cenazesinde link girişiminde bulunulmuştur. Bunun adı linçtir. Şehit hepimizin şehididir'' dedi.

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na saldırı için açıklama - Resim : 3

AK PARTİ'Lİ BOSTANCI'DAN 23 NİSAN MESAJI

AK Parti Grup Başkan Vekili Naci Bostancı yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Tarihi olayları anmak yetmez, bizlere gösterdiği yolu her daim hatırlamak gerek. Ortak kaderimiz ve geleceğimiz için takip edilen milli politikalar sonu refaha erişecektir. Bu millet en zorlu yoklu şartlarında imkansızı mümküne çeviren bir ruha sahiptir. Bu millet ışıltısını yitirse de bir dünya gücünün çocuklarıdır.

99 yıl önce kalpaklılar, fesliler ve sarıklılar vardır. Ortak bir dayanışma ruhunda bir araya gelmişlerdir. Bize bırakılan miras siyasi rekabeti aynı şekilde yapmak, Türkiye'nin ortak geleceğini bir üst değer olarak tutmaktır. Temel kurumlara karşı dikkatli ve itinalı bir dil gerekir.

Cumhuriyet ve demokrasilerde kural bellidir. Tüm seçilmiş makamlar kimsenin mülkü değildir. Hukuk yoluyla itiraz yolu vardır. Bundan dolayı kimse suçlanamaz. Bütün oylar eşittir. Diktatörlüklerde seçimin önemi yoktur, makamlar el değiştirmez, muhalefetin iktidar tasavvuru olmaz. Türkiye 16 Nisan'da sistemi değiştirmiştir. Bu sistem farklı kesimlerin işbirliklerine imkan vermesiyle bütünleştiricidir.

Berat gecesi 4 evladımızın şehit edilmesi hepimizi üzmüştür. Çubuk'ta meydana gelen müessif olay asla kabul edilemez. Sayın Genel Başkan ve CHP'lilere geçmiş olsun diyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın kızgın demiri soğutma çağrısında böyle bir olayın yaşanması dikkate değerdir. Biz bu ülkenin ortak aklından her zaman faydalandık. Bizim iddiamız, siyasetimiz toplumuzun vicdanı ile çağa tanıklık etmektir."

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:

''Mustafa Kemal için tek doğru yol ise milli iradeyi egemen kılacak TBMM'nin açılmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinde her bir vatandaşın hakkını korumayı amaç edinen bir ruh vardır. Son anayasa değişikliği ile TBMM kendi yetkilerini kısıtlamış kuvvetler ayrılığı ilkesi fiilen ortadan kalkmıştır. TBMM'nin yetkileri kısıtlanmış denetimsiz bir yürütme organı yaratılmıştır. Cumhurbaşkanı kararnameler yoluyla Meclis'in yasama yetkisini ortak olmuştur. Partili cumhurbaşkanı devleti ve milleti temsil etmek yerine belli siyasi görüşün temsilcisi haline dönmüştür. Tek kişiye parlamentoyu fesih yetkisi verilmiştir. Meclis'in bütçe hakkı fiilen elinden alınmıştır.''

ERDOĞAN, HDP'Lİ BULDAN'IN KONUŞMASINI DİNLEMEDEN AYRILDI
Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'ndan, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın konuşmasını dinlemeden ayrıldı.

Erdoğan, konuya ilişkin soru üzerine, "Nasıl ayrılmayalım İstiklal Marşı'nı şu parlamento içerisinde okumayanları dinleyelim mi? Benim Mehmetlerimi şehit edenleri dinleyelim mi? Onlarla kol kola gezenleri, onlarla omuz omuza verenleri dinleyelim mi?" dedi.

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na saldırı için açıklama ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan TBMM canlı yayın 23 Nisan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.