AK Parti’den istikrar rekoru!

Kongreyle birlikte çok partili dönemde ilk kez bir siyasi parti, kesintisiz iktidarı süresince dört genel başkan ve başbakan tarafından yönetilmiş olacak.

AK Parti’nin, 22 Mayıs’ta gerçekleştireceği 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, yeni bir rekoru da beraberinde getirecek. Çok partili dönemde ilk kez bir siyasi parti, kesintisiz iktidarı süresince dört genel başkan ve başbakan tarafından yönetilmiş olacak. Abdullah Gül, 18 Kasım 2002’de 58’inci Hükümet’i kurarak iş başı yapmıştı. Recep Tayyip Erdoğan Siirt’ten milletvekili seçilmesi sonrası 14 Mart 2003’ten 28 Ağustos 2014’e kadar kesintisiz Başbakanlık yapmıştı. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte partinin başına Ahmet Davutoğlu geçmişti. Bu başarıya en çok yaklaşan ise Anavatan Partisi oldu. Turgut Özal’ın ardından Yıldırım Akbulut ve Mesut Yılmaz, başbakanlık görevlerini üstlenmişti.

AK Parti’den istikrar rekoru! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.