AK Parti'den HDP binasına saldırıya kınama: Her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bir parti çalışanının hayatını kaybettiği, HDP İzmir binasına düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili olarak açıklamada bulundu. Dağ, "HDP İzmir İl binasında gerçekleşen saldırı ve cinayeti kınıyorum. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir'de HDP İl Başkanlığı'na düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Deniz Poyraz isimli parti çalışanının hayatını kaybettiği saldırıyı kınayan Dağ, İzmir Valiliği'nin konuyla ilgili açıklamasını paylaştı.

"HDP İzmir İl binasında gerçekleşen saldırı ve cinayeti kınıyorum." diyen Dağ, "Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Saldırıya bir kınama da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"İzmir’de HDP İl binasında gerçekleşen saldırıyı ve cinayeti lanetliyoruz. Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargı teşkilatı hadiseyi tüm boyutlarıyla açığa çıkaracaktır.

Türkiye terörle mücadelesini ve toplumsal huzuru bozmaya çalışan provokasyonlarla mücadelesini şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürecek, kamu düzeninin bozulmasına asla müsade etmeyecektir."

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada, “HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır” denildi.

AK Parti'den HDP binasına saldırıya kınama: Her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz ile ilgili etiketler HDP İzmir AK Parti Hamza Dağ
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.