AK Parti'den EYT açıklaması: Düzenleme, 4 buçuk milyon emekçiyi kapsayacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, “4 buçuk milyon emekçimizin tamamının EYT kapsamında o bekledikleri düzenlemeye kavuşmalarını sağlayacağız. 4 buçuk milyon kardeşimizin tamamı EYT çalışması içerisinde olacak” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, "EYT’ye çok büyük bir beklenti var biliyorsunuz. Emeklilikte yaşa takılanlar burada da vardır. Bugün birkaç televizyon programında bununla ilgili açıklama yaptık. Yaklaşık dört buçuk milyon emekçimiz bu konuda bir çalışmanın artık sonlandırılmasıyla ilgili beklenti içerisinde. İnşallah 2022'nin sonunda bu çalışmayı meclisimizde yasalaştıracağız” ifadelerini kaydetti.

“4 BUÇUK MİLYON EMEKÇİNİN TAMAMI EYT ÇALIŞMASI İÇERİSİNDE OLACAK"

4 buçuk milyon emekçinin tamamının EYT kapsamında bekledikleri düzenlemeye kavuşmalarının sağlanacağını vurgulayan Sarıeroğlu, “Bu kapsamda biliyorsunuz geçmişte sosyal güvenlikle ilgili çok farklı uygulamalar var ama 1999 yılının Eylül ayından önce farklı bir sigortalılık içinde emekli sandığımız, bağ kurumuz SSK’larımızla ilgili şartlar vardı. Bu şartlar kapsamında bağ kur sigortalarımız, emekli sandığı işitirakçılarımız için kadınlar 7 bin 200 gün pirim öderlerdi. Erkekler 9 bin gün pirim öderlerdi. Yine SSK sigortalıları da kadınlarda 20 yıllık bir sigortalılık süresi vardı ve 5 bin günlük bir pirim ödeme gün sayısı aranıyordu. Yine erkeklerde 25 yıllık bir sigortalılık ve 5 bin günlük bir pirim ödeme gün sayısı aranıyordu. 1999 Eylül ayından itibaren buna bir yaş kriteri eklendi. Sonraki dönemlerde farklı düzenlemeler oldu. Bununla ilgili inşallah bu kapsamlarda olan 4 buçuk milyon emekçimizin tamamının EYT kapsamında o bekledikleri düzenlemeye kavuşmalarını da sağlayacağız. 4 buçuk milyon kardeşimizin tamamı EYT çalışması içerisinde olacak” diye konuştu.


AK Parti'den EYT açıklaması: Düzenleme, 4 buçuk milyon emekçiyi kapsayacak ile ilgili etiketler AK Parti EYT jülide sarıeroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.