AK Parti'den erken yerel seçim açıklaması!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, yerel seçimlerin erkene alınıp alınmayacağını AK Parti Genel Başkan yardımcısı Erol Kaya'ya sordu.

Selvi, Kaya'yla görüşmesini bugünkü köşesinde aktardı: 

"...Yerel seçimlerin öne alınması tartışmasının yaşandığı bir dönemde AK Parti’nin yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı ile konuşurken, bu konuyu sormayı ihmal etmedim.

AK Parti'den erken yerel seçim açıklaması!

“İklim şartları, bütçe ve denetim açısından normalde yerel seçimlerin ekim-kasım ayında olması lazım” dedi.

Peki AK Parti’nin bu yönde bir çalışması var mı? Erol Kaya, “Şu anda takvim sıkışık. 18 Ağustos’ta kongremizi yapacağız. Eylül ayı içinde aday belirleme süreci başlayacak. 1398 belediye başkanı, 22 bin belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyeleri belirlenecek. En geç kasım ayında tamamlanması gerekiyor. Propaganda süreci 1 ay öne çekilebilir mi? O da şubata gelir. Bence bu durumda yerel seçimler zamanında yapılır” görüşünde.

Şimdilik yerel seçimlerin erkene alınması gibi bir hazırlık görünmüyor..."

AK Parti'den erken yerel seçim açıklaması! ile ilgili etiketler AK Parti erol kaya erken seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.