AK Parti'den CHP yönetimine 'Militan' tepkisi

Son günlerde CHP yönetimi tarafından geliştirilen 'militan' söyleminin öğretmen, işçi ve askerlerden sonraki hedefi valilerle, kaymakamlar oldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin yönetim kademesinden peş peşe gelen bu iddialara sosyal medya hesabından sert bir kınama ile cevap verdi. Çelik, "Demokratik muhalefet yerine militanca bir siyasi saldırganlık üretmek yanlıştır. Böyle saldırgan bir dil muhalefet kavramını da zehirlemektedir." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı ile parti sözcülerinin vali, kaymakam ve askerleri hedef alarak geliştirdikleri 'Militan' söylemine sosyal medyadan paylaştığı bir dizi tweet ile tepki gösterdi.

Vali ve kaymakamlara militan denilerek ahlak dışı ifadelerle saldırılmısını kınıyoruz denilen açıklamada Çelik, "Vali ve Kaymakamalarımız Covid 19 başladığı günden beri gece gündüz demeden vazife başında salgınla mücadele ediyorlar. Mülki idaremizin kapasitesini bu dönemde daha yakından gördük.
Vali ve Kaymakamlarımıza militan denilerek ahlak dışı ifadelerle saldırılmasını kınıyoruz."  ifadesini kullandı. 

Vali ve Kaymakamalarımız Covid 19 başladığı günden beri gece gündüz demeden vazife başında salgınla mücadele ediyorlar. Mülki idaremizin kapasitesini bu dönemde daha yakından gördük. 



Ömer Çelik, açıklamalarının devamında ise şunları söyledi:

"Vali ve kaymakamlarımız, “militanca bir siyaset” anlayışı tarafından hedef alınıyor. Buna müsaade etmeyiz. Vali ve Kaymakamlarımızın yanı sıra askerlerimiz, öğretmenlerimiz ve sanatçılarımız da bu militan siyaset tarafından saldırıya uğruyor.

Vali ve kaymakamlarımız, salgınla mücadeleden terörle mücadeleye kadar çok zorlu bir mücadeleyi başarıyla yürütüyor. Aynı zamanda illerimizde kamu düzenini sağlayarak huzur ve refahın sürdürülmesine katkıda bulunuyorlar..

Farklı coğrafyalarda Türkiye Cumhuriyeti Bayrağını dalgalandıran, sınırlarımızı düşman saldırılarından koruyan Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan açıklamalar ise tam bir şuursuzluk örneğidir.

CHP'li sıfatı taşıyan yöneticilerin, işçi, çiftçi, öğretmen, basın mensuplarına yönelik saldırı furyası “uzman çavuşlarımız”ı da hedef almıştı. CHP idarecileri terörle mücadele eden askerlerimize “militan” diyerek hakaret ediyor. Tüm bu saldırganlıkları “Militan siyaset” yıllarca “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ama millet bu egemenliği Cumhuriyet Halk Fırkası eliyle kullanır” anlayışı ile demokrasiyi baskı altına aldı. Bu gerici anlayış artık sona ermiştir...

Muhalefet etmek demokrasideki en kuvvetli haktır. Demokratik muhalefet yerine militanca bir siyasi saldırganlık üretmek yanlıştır. Böyle saldırgan bir dil muhalefet kavramını da zehirlemektedir. Herkes demokratik adaba uygun konuşmalıdır."

AK Parti'den CHP yönetimine 'Militan' tepkisi

 

AK Parti'den CHP yönetimine 'Militan' tepkisi ile ilgili etiketler Ömer Çelik AK Parti CHP Vali kaymakam asker Öğretmen İşçi militan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.