AK Parti'den cemevleriyle ilgili düzenleme: Masada 3 öneri var

Cemevleriyle ilgili bir düzenleme üzerinde çalışan AK Parti, gündemine 3 maddeyi aldı. Bu düzenlemeler arasında cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin devlet tarafından karşılanması ile cemevlerinde görevli olan dedelere maaş bağlanması gibi konular bulunuyor.

Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cemevleriyle ilgili yeni düzenlemeler yapılacağının sinyalini vermesinin ardından AK Parti çalışmalara başladı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de bugün kaleme aldığı köşe yazısında cemevleriyle ilgili gündemde 3 maddelik bir düzenleme olduğunu ifade etti.

HÜRRİYET YAZARI SELVİ YAZDI

İşte Selvi'nin yazısındaki ilgili kısım;

Bir dönem Alevi çalıştayları yapan ama bunu sonuca ulaştıramayan AK Parti, bu kez farklı bir yöntem izliyor. O da hak temelli bir açılım.

1) Cemevlerinin ibadethane sayılması talepleri söz konusu. Ama kabinedeki eğilim cemevlerinin 'Kültür Merkezi' statüsüne kavuşturulması yönünde.

2) Cemevlerinde görevli olan dedelere maaş bağlanması.

3) Cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin devlet tarafından karşılanması.Cemevleriyle ilgili çalışma başlatıldı. Çapı ne olur

AK Parti'den cemevleriyle ilgili düzenleme: Masada 3 öneri var ile ilgili etiketler AK Parti Alevi cemevi kabine
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.