AK Parti'den 12 Eylül darbesinin 41. yılında 'Yeni anayasa' çağrısı

12 Eylül 1980'de gerçekleşen askeri darbenin 41 yılında AK Parti'den yeni anayasa için çağrı geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı 12 darbesini gerçekleştiren zihniyeti lanetlediğini belirterek 1982 Anayasası'nda vesayetçi ruhun hakim olduğuna dikkat çekti. Yazıcı "Yeni bir anayasa için biz hazırız" dedi. Öte yandan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, vesayet için gerekçe uyduranların Türkiye'ye darbecilerden daha fazla zarar verdiğinin altını çizdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, defalarca değiştirilmiş olsa da 1982 Anayasası'nda darbeci zihniyet ve vesayetçi ruhun hakim olduğunu belirterek, "Yeni bir anayasa için biz hazırız." ifadesini kullandı.

Yazıcı, 12 Eylül 1980 darbesinin 41. yılına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, demokrasiye, Türkiye'ye ve millete ağır bedeller ödeten, milli iradeyi devre dışı bırakan 12 Eylül askeri darbesini gerçekleştiren ve destekleyen zihniyeti lanetlediğini bildirdi.

"Bu asil millet tarih boyunca esareti kabul etmedi, bundan sonra da etmeyecektir. Aslolan millettir." ifadelerini kullanan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bu coğrafyada hiçbir anayasayı doğrudan millet yapmamıştır. Hepsi olağanüstü süreçler veya darbelerden sonra yapılmıştır. Yürürlükteki 82 Anayasası da darbeciler tarafından yapılmıştır. Mevcut anayasa defalarca değiştirilmiş olsa bile bir darbeci zihniyet, vesayetçi ruh hakimdir. Yeni bir anayasa için biz hazırız. Arzu ediyoruz ki bu millet kendisine ait anayasa yapma hakkını Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında büyük bir coşkuyla, heyecanla gerçekleştirsin. Bunun ortamı da gerekliliği de vardır."

"VESAYET İÇİN GEREKÇE UYDURANLAR DARBECİLERDEN DAHA BÜYÜK ZARAR VERDİ"

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, darbeler ve vesayet girişimleri için gerekçe uyduranların Türkiye'ye silahlı darbeye girişenlerden daha büyük düşmanlık ettiklerini belirtti.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 12 Eylül 1980 darbesinin 41. yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

12 Eylül darbesinden 15 Temmuz darbe girişimine kadar millet düşmanlarının demokrasiye birçok kez saldırdığını belirten Çelik, her darbenin millet düşmanlığı olduğuna, darbeler ile vatanseverliğin bir arada olamayacağına işaret etti. Kendi milletine silah çekenlerin Türkiye'ye düşmanlık ettiklerini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Darbeler ve vesayet girişimleri için gerekçe uyduranlar, silahlı darbeye girişenlerden daha büyük düşmanlık etmişlerdir ülkemize. Sahte bir vatanseverlik anlayışını demokrasinin önüne geçirmeye çalışmışlardır. Hukuk dışı vatanseverlik olmaz. En son 15 Temmuz darbe girişimine karşı gösterilen millet direnişi ve o gece Cumhurbaşkanı'mızın ortaya koyduğu kararlı ve dirayetli tutum ülkemizi ve demokrasimizi düşman işgaline karşı korumuştur. 27 Mayıs darbesinden beri süren bu düşmanlıkla mücadelemiz sürecektir."

AK Parti'den 12 Eylül darbesinin 41. yılında 'Yeni anayasa' çağrısı ile ilgili etiketler Ömer Çelik AK Parti 12 Eylül Anayasa hayati yazıcı Askeri darbe
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.