AK Parti'de vekil adayları belli oldu! Berat Albayrak İstanbul'dan aday...

AK Parti'de bugün nefesler tutuldu, bütün gözler AK Parti Genel Merkezi'ndeydi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekili aday listelerinin son şeklini verdi.

AK Parti, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verdi.

Siyasi parti genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini en geç bugün saat 17.00'ye kadar YSK'ye vermeleri gerekiyordu.

Bu kapsamda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve beraberindeki heyet tarafından milletvekili aday listeleri YSK'ye getirildi.

BİNALİ YILDIRIM İZMİR'DEN ADAY

AK Parti'nin listesinde, AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak yer aldı.

Aday listesinin YSK'ye teslim edilmesinin ardından adaylara ilişkin detaylar da belli oldu.

167 MİLLETVEKİLİ YENİDEN ADAY

Partide, 26. Dönem'de milletvekili olan 167 kişi yeniden aday gösterildi. Siyasette kadınların yer almasına önem veren AK Parti'de 126 kadın milletvekili adayı listede kendisine yer bulurken, 474 erkek adaya listelerde yer verildi.

AK Parti'nin 27. Dönem milletvekili aday listesinde 25 yaş altı aday sayısı 57, engelli aday sayısı ise 8 oldu.

Kocaeli'den 11'inci sırada aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram en genç , Mardin 4.sıradan aday gösterilen Ahmet Munip Yıldızoğlu ise en yaşlı milletvekili adayı olarak listede kendine yer buldu.

Yaş ortalamasının 44 olduğu listedeki adayların 466'sının evli olduğu öğrenildi.

65. HÜKÜMET'TE GÖREV ALAN BAZI BAKANLAR LİSTEDE YOK

65. Hükümet'te görev alan Başbakan Yardımcısı Şimşek, AB Bakanı Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Ekonomi Bakanı Zeybekci, Maliye Bakanı Ağbal listede yer almadı.

LİSTEDE YER ALMAYAN MİLLETVEKİLLERİ

Burhan Kuzu, Mehmet Metiner, Şamil Tayyar, Reşat Petek, Metin Külünk, Orhan Miroğlu gibi bazı milletvekilleri de yeni listede kendilerine yer bulamadı.

 AK PARTİ'NİN SÜRPRİZ LİSTESİNDEN NOTLAR:

Berat Albayrak İstanbul 1 bölge adayı, Numan Kurtulmuş İstanbul 1. Sıra adayı, Nurettin Canikli İstanbul adayı, Mehdi Eker Diyarbakır 1. sıra adayı ve Hayati Yazıcı Rize 1. Sıra adayı oldu.

Bekir Bozdağ Yozgat'tan, Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa'dan aday gösterilirken, Nihat Zeybekçi ve Şamil Tayyar listede yer almadı.

5 BAKAN ADAY GÖSTERİLMEDİ

KADEM Başkanı Emine Sare Aydın Yılmaz'ın İstanbul'dan aday olduğu listelerin ilk sıralarında mevcut bakanlar yoğunluklu olarak görülürken 5 bakan liste dışı kaldı.

O isimler şöyle: Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Bilim ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal.

İBRAHİM TATLISES YİNE LİSTEYE GİREMEDİ

Şarkıcı İbrahim Tatlıses AK Parti'nin aday listesinde yine yer bulamadı. Tatlıses, AK Parti'den 4 kez milletvekili aday adayı oldu, ancak hiçbirinde listeye alınmadı.

AK Parti'de vekil adayları belli oldu! Berat Albayrak İstanbul'dan aday... ile ilgili etiketler AK Parti milletvekili Erdoğan liste adaylar
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.