AK Parti'de Faruk Acar dönemi sona erdi!

AK Parti'den İYİ Parti'ye transferin haberini Habertürk yazarı Fatih Altaylı duyurdu. Altaylı “İnanmakta zorlandım" notunu düşerek AK Parti seçim çalışmalarında uzun süre görev yapan Faruk Acar’ın Meral Akşener'in teklifi üzerine İYİ Parti’ye katıldığını yazdı

Fatih Altaylı, uzun bir dönem AK Parti'de seçim çalışmalarını yürüten ekipte yer alan Andy-Ar Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar’ın Meral Akşener'in teklifi üzerine İYİ Parti’de görev almaya başladığını aktardı.

"AK Parti'den İYİ Parti'ye derin transfer" başlığını taşıyan yazısında “İnanmakta zorlandığım bu gelişmeyi duyunca öncelikle çok şaşırdım, kendisini aradım” diyen Altaylı, şunları kaydetti;

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’la 20 yıldır özellikle seçim dönemlerinde en yakın çalışan isimlerin başında gelen, partinin stratejilerini belirlemede en yetkin 3 isimden biri olan Faruk Acar artık AK Parti’de değil.

Bundan böyle Meral Akşener’in ve İYİ Parti’nin seçim stratejilerini belirleyecek.

İnanmakta zorlandığım bu gelişmeyi duyunca öncelikle çok şaşırdım, kendisini aradım.

“Doğru” dedi.

“Zor olmadı mı ayrılmak. Tayyip Bey nasıl karşıladı?” dedim.

“Kendisi ile konuşmadım ama haber verdim” dedi.

DAHA ÖNCE YAPILAN TEKLİFLERİ REDDETTİ

Faruk Acar'ın kendisini daha önce yapılan teklifleri reddettiği bilgisini de paylaşan Altaylı, "Bir büyük partiden gelen teklifi “Sizin beyefendiliğinize çok saygı duyarım ama sizinle beraber olmam siyasi mantık olarak imkansız. İnandırıcı olamayız, birbirimize zarar veririz” diye reddetti.

Çok eskiden beri tanıdığı, birlikte çalıştığı Ali Babacan’ın önerisine “AK Partili küskünler” gibi görünmemek için hayır dedi. Ama sonunda Meral Akşener’in “Birlikte çalışalım” önerisini kabul etti." ifadelerini kullandı.

Altaylı yazısında Acar'ın önce Abdullah Gül, sonra da Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası yürüttüğünü de not düştü.

AK Parti'de Faruk Acar dönemi sona erdi! ile ilgili etiketler AK Parti İYİ Parti Fatih Altaylı faruk acar
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.