AK Parti’de aday olmak zorlaşıyor

AK Parti kongrelerinde il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu listelerine girmek zorlaşacak. Teşkilatlardan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, “Milletin sesine kulak vereceğimiz bir ekip oluşturacağız” dedi. Yeni dönemde, Kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisi bulunanlar yönetimlerde görev almayacak. Akrabalık, hemşeri grubu ya da herhangi bir mensubiyet ön plana çıkarılmayacak. Şaibeye, dedikoduya fırsat verilmeyecek. Partinin temel ilkelerine uygun kişiler belirlenecek.

AK Parti 7. Olağan Kongresi öncesi il ve ilçelerde başlayacak olan kongrelerde kriterler belirledi. İstanbul Takipte Haber Sitesi’nde yer alan haberdeki o kriterlerden öne çıkanlardan bazıları şu şekilde; Kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisi bulunanlar yönetimlerde görev almayacak. Akrabalık, hemşeri grubu ya da herhangi bir mensubiyet ön plana çıkarılmayacak. Şaibeye, dedikoduya fırsat verilmeyecek. Partinin temel ilkelerine uygun kişiler belirlenecek.

“MİLLETİN SESİNE KULAK VERECEK BİR EKİP OLUŞTURACAĞIZ”

Teşkilatlardan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre süreçleriyle ilgili açıklama yaptı. Kandemir; “Milletin sesine kulak vereceğimiz bir ekip oluşturacağız” diye konuştu.

Talep ederek partiye gelenlerin olduğunu, bir kısmına da kendilerinin davet götürdüklerini aktaran Kandemir,  Erdoğan’ın “Ömerler ve Haticeler bulmalıyız.” talimatını anımsattı.

Kandemir, “Bunu yaparken tekrar ifade ediyorum, yeni sosyoloji, gelen yeni seçmenin beklentilerini, değişen beklentileri biz iyi okuma gayreti içerisindeyiz. Milletin sesine kulak vereceğimiz bir ekip oluşturacağız. Genel Başkanımızın talimatı bu. Buna uygun olarak çalışma metodolojimizi de yeniliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti’de aday olmak zorlaşıyor

“STRATEJİLERİMİZDE YENİ BİR KAPI ARALIYORUZ”

Genel Başkan Erdoğan’ın teşkilatların tüm kademelerinde bulunduğu için tüm meseleleri yakinen takip ettiğine dikkati çeken Kandemir, şunları kaydetti:

“Kongre sürecinde, partimizin temel prensipleri var, bu temel prensipleri işleterek teşkilat modellememizde, yaptığımız rutin işlerde, özellikle kadın ve gençlik stratejilerimizde yeni bir kapı aralıyoruz. 7. Olağan Kongre sürecimizi parti içine dönük kadrolarımızı takviye ettiğimiz, revize ettiğimiz bir süreç olarak değil topluma yeni şeyler söyleyeceğimiz, Genel Başkanımızın özellikle il kongrelerimiz üzerinden, katıldığı il kongrelerinde yeni öneriler sunacağımız topluma bir süreç olarak değerlendiriyoruz.”

BAŞARIYA ULAŞTIRACAK YENİ TEŞKİLAT YÖNETİCİLERİ ŞÖYLE BELİRLENECEK:

- İlçe yönetimlerinin yüzde 30’u kadın, yüzde 30’u gençlerden oluşacak

- Kamu kurum ve kuruluşlarıyla iştiraklerinde çalışanlardan parti yönetimine üye seçilmeyecek.

- Kamu ile iş, ihale, taşeron ilişkisi bulunanlar yönetimlerde görev almayacak

- Akrabalık, hemşeri grubu ya da herhangi bir mensubiyet ön plana çıkarılmayacak

- Şaibeye, dedikoduya fırsat verilmeyecek

- Partinin temel ilkelerine uygun kişiler belirlenecek

- Coğrafi ve demografik yapıya uygun yönetimler oluşturulacak

- Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri parti organlarına üye olamayacak.

- Yönetim kurullarında görev alacak üyeler eğitimli olmalarına önem verilecek.

- Yönetim Kurulu’nun en az yüzde 30’u yüksekokul mezunu olacak.

- Yönetim Kurulu üyelerinin seçiminde ekonomik ve sosyal durumu, temsil kabiliyeti dikkate alınacak.

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.