AK Parti yönetiminin yarısı değişiyor!

AK Parti'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlayan değişim sürecinde oran yüzde 65'i buldu. Merkez yönetimlerinde değişimin en az yüzde 50 olacağı belirtilirken, İstanbul'da bu oranın yüzde 60'ın üzerinde olacağı kaydediliyor.

AK Parti'de şubat ayının sonuna kadar tüm il kongrelerinin tamamlanması hedefleniyor. Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen kongrelerin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilecek 7’nci olağan büyük kongrenin ise ramazan ayı öncesinde, nisanda yapılması planlanıyor.

KULİSLER HAREKETLENMEYE BAŞLADI

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre: AK Parti'de kulisler bu takvim nedeniyle yeniden hareketlenmeye başladı.

Kulislerde parti yönetiminin en az yüzde 50'sinin değişeceği konuşulurken, merakla beklenen kabine değişikliğinin ise büyük kongre süreci ile aynı vakitte yapılabileceği belirtiliyor.

AKTİF, DİNAMİK VE MOTİVASYONU YÜKSEK KADROLAR

Kongre sürecinin başında 'aktif, dinamik ve yüksek motivasyonlu kadrolar oluşturulması' yönünde talimat veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri doğrultusunda ilerleyen AK Parti, değişime ilçe teşkilatları ile başlayıp il kongreleri ile devam etti.

Bugüne kadarki değişim oranı yüzde 65'e ulaşırken, bu stratejinin genel merkez yönetiminde de uygulanacağı ifade ediliyor.

MKYK'NIN YARISININ DEĞİŞMESİ BEKLENİYOR

AK Parti'yi 2023 hedeflerine taşıyacak kadro için ince eleyip sık dokunurken, parti kaynakları o kadronun büyük kongre ile belirleneceğine ve en yetkili organ olan MKYK'nın e az yarısının değişmesinin beklendiği dile getiriliyor.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ BÜYÜK KONGRE İLE EŞ ZAMANLI

Uzun zamandır merakla beklenen kabine değişikliğinin ise büyük kongre süreci ile eş zamanlı olabileceği belirtiliyor.

GÖZLER İSTANBUL'DA: ERDOĞAN 'MEMNUNUM' DİYOR

Öte yandan gözler ilçe teşkilatlarında büyük değişiklikler yapan İstanbul'a çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İl Başkanı Bayram Şenocak'ın çalışmalarını beğendiği ifade edilirken, yola onunla devam edilip edilmeyeceği konusunda net bir değerlendirme yapmadığı kaydediliyor.

SÜREÇ İSTANBUL İLE NOKTALANACAK

AK Parti İstanbul İl Kongresinin ise 26 Şubat tarihinde yapılması planlanırken, İstanbul'da 12 ilçe başkanı ile yola devam etme kararı alındı, 20 ilçe başkanının yerine ise yeni isimler getirildi.

Ankara İl Kongresi'nin ise İstanbul kongresi öncesi yapılmasının planlandığı, kongre sürecinin İstanbul ile noktalanmasının öngörüldüğü belirtiliyor.

BÜYÜK KONGRE NİSAN BAŞINDA YAPILACAK

Diğer yandan parti kaynakları, büyük kongrenin ramazan ayı başlamadan 3 veya 4 Nisan’da yapılabileceğini belirtiyor.

Ancak koronavirüs salgınındaki gelişmelerin takvimde değişikliğe neden olabileceği de dile getiriliyor.

 

AK Parti yönetiminin yarısı değişiyor! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Cumhurbaşkanı MKYK kongre degişim büyük kongre kabine
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.