AK Parti yine açık ara birinci parti

Optimar Araştırma tarafından Türkiye genelinde 26 ilde gerçekleştirilen ve bin 750 kişinin katıldığı anket çalışmasında AK Parti yine açık ara önde görülüyor. AK Parti ve MHP'nin yani Cumhur İttifakı'nın toplam oyları ise yüzde 50'nin üzerinde...

Optimar Araştırma tarafından "Bugün Bir Genel Seçim Olsa…" başlığı ile seçmenin nabzını tutan araştırma Cumhur İttifakı'nın gücünü koruduğunu ortaya çıkardı. 

Optimar Araştırma'nın Türkiye genelini temsilen 26 ilde 1750 kişi ile gerçekleştirdiği Türkiye’nin Nabzı Araştırması’na katılan vatandaşlara bugün bir genel seçim olsa hangi partiye oy verecekleri sorusu yöneltildi.

Kararsızlar dağıtıldığında oranların 24 Haziran Genel Seçimleri ile paralel gittiği ortaya çıktı.

Araştırmaya göre AK Parti’nin oyunun %41,45 olduğu görülüyor.

AK Parti’yi %22,9 ile CHP izliyor.

AK Parti'yi zayıflatmak amacıyla kurdurulan Gelecek Partisi ve Deva Partisi’nin toplumda hala bir karşılığının olmadığı da araştırmada çıkan önemli sonuçlardan biri.

Nitekim hem ekonomik sorunları çözeceği yönünde algı yaratılmak istenen Ali Babacan’ın Deva Partisi’nin hem de Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi’nin oyları %1,3’te kalmış görünüyor.

MHP %10,1 ve HDP %10,5 ile yine 24 Haziran Genel Seçimleri sonuçlarına yakın rakamlarla oy oranlarını koruyorlar.

İşte Bugün Seçim Olsa partilerin alacağı oyların dağılımı...

AK Parti yine açık ara birinci parti

AK Parti yine açık ara birinci parti ile ilgili etiketler seçim AK Parti MHP CHP Cumhur İttifakı İYİ Parti optimar araştırma deva gelecek
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.