AK Parti yeşil alan ilan etmişti, CHP satıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 9 Eylül'de 5 taşınmazı satışa çıkardığı öğrenildi. Beyoğlu, Kağıthane ve Başakşehir'deki 5 arsanın ihaleye çıkarılacağı bedel, toplam 634 milyon lira olacak. Satışa çıkarılan araziler arasında daha önce de satışa çıkarılan, satılamayınca yeşil alan ilan edilen bir arazi de yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu, Kağıthane ve Başakşehir'deki 5 arsayı satışa çıakrıyor. 634 milyon lira elde edilecek olan arsalardan birinin daha önce de satışa çıkarıldığı ancak satılamayınca yeşil alan ilan edildiği ortaya çıktı.

Arsalardan 2'si megakentin merkezinde bulunuyor. Şişli gökdelenler bölgesindeki 3 parselden oluşan 12 bin 167 metrekarelik arsa için Büyükşehir Belediyesi talipli arıyor. 450 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkacak arsa, Levent'teki bir alışveriş merkezi ile gökdelenlerin arasında yer alıyor. Büyükdere Caddesi'nin hemen yanındaki alan, aslında 2007 yılından bu yana kamuoyunun gündemine defalarca geldi. Katar Kraliyet ailesine satılacağı iddia edilen arsa, İETT tarafından kullanıyordu.

Gökdelenler bölgesinde satışa çıkarılan 3 parselden oluşan bu arazi imar planlarında sokak olarak gözüküyor ve halihazırda vatandaşlar tarafından yol olarak kullanılıyor.

DAHA ÖNCE DÖRT KEZ SATIŞA ÇIKARILDI

İmamoğlu yönetiminin satışa çıkardığı altın değerindeki bir diğer arsa da Beşiktaş'taki Dikilitaş Parkı. Bugüne kadar 4 kez satışa çıkan ancak alıcı bulamayan arazi ilk seferinde 2015'te 144 milyon liradan ihaleye çıkarılmıştı. 5 bin 763 metrekarelik arsa, 2019 yılında 4. kez satışa çıkarılmış ancak satılamamıştı.

2019 yılında bu arazi için AK Partili meclis üyelerinin teklifiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla yeşil alan kararı alınmıştı. Ancak yeşil ilan kararı alınan arsanın 5. kez çıkarılacağı ihalede satılıp satılamayacağı ise bilinmezliğini koruyor.

İHALE 9 EYLÜL'DE YAPILACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin satışa çıkaracağı diğer taşınmazlar ise Beyoğlu, Kağıthane ve Başakşehir'de bulunuyor. Taşınmazların satılacağı ihale, 9 Eylül'de Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında yapılacak.

AK Parti yeşil alan ilan etmişti, CHP satıyor ile ilgili etiketler AK Parti İBB CHP Ekrem İmamoğlu arsa satışı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.