'Türkiye ile uğraşmak yerine Fransa’nın rotasını düzeltmeli'

Gelen son dakika haberine göre; AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye'ye karşı yaptırım uygulanması gerektiğini belirten açıklamalarına tepki gösterdi. Macron'un "Türkiye'nin Avrupa Birliği sularındaki ihlalleri cezasız bırakılamaz" sözlerine cevap veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu dil bir panik dilidir. Macron el attığı her konuyu hukuk dışı bir mecraya sürüklüyor" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'ye karşı yaptırım uygulanması gerektiğini savunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sözlerine tepki gösterdi.

''TÜRKİYE'YE KARŞI KULLANILAN DİL PANİK DİLİDİR''

Twitter üzerinden açıklama yapan Çelik şu ifadeleri kullandı:

''Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron "Türkiye'nin Avrupa Birliği sularındaki ihlalleri cezasız bırakılamaz" demiş.

Türkiye’ye karşı kullanılan bu dil bir panik dilidir. Macron el attığı her konuyu hukuk dışı bir mecraya sürüklüyor.

Macron, Rumlar’ın haksız ve hukuksuz faaliyetlerini desteklemek için yine yanlış yerde duruyor. Libya’da yaptığı yanlışı Doğu Akdeniz’de de yapıyor. Yakın zamanda Türk savaş gemisinin Fransız gemisini taciz ettiğini söyledi, o iddiası da çürütüldü.

Cumhurbaşkanımız defalarca Suriye, Libya, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz meselelerinde Macron’a işin doğrusunu anlattı. Her seferinde Cumhurbaskanımızın dediğinin doğru, Macron’un dediğinin yanlış olduğu ispatlandı.

Türkiye’ye karşı yaptırım çağrısında bulunan Macron, Libya’daki toplu mezarların arkasındaki suçluların en büyük destekçisi. Macron, Türkiye ile uğraşmak yerine Fransa’nın rotasını düzeltmelidir.''

 

'Türkiye ile uğraşmak yerine Fransa’nın rotasını düzeltmeli' ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Ömer Çelik AK Parti Fransa Libya Yunanistan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.