Ömer Çelik'ten flaş açıklamalar...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısına ilişkin açıklama yaptı.

Çelik'in açıklamalarının satırbaşları...

Gündemde önemli bir konu var. Hepimizin vicdanında karşılık bulan. Diyarbakır'daki annelerin çocuklarına kavuşmak için başlattıkları mücadele. Bu sıkıntıyı tüm dünya görüyor. Bunu ne kadar siyasi olarak anlatsanız, analizlerle ortaya koysanız da annelerin isyanının yerini tutamaz. Türkiye'deki her gelişmeye geniş geniş yer verenlerin, bu annelere sessiz kalması dikkat çekicidir. Buradaki annelerden bir tanesi "Kendi çocukları için en iyi hayatları isteyenlerin, bizim çocuklarımıza dağı uygun görmeleri" ifadesini kullandı. Bu mücadele saygın bir mücadeledir. Asil annelerimize sevgilerimizi, selamlarımızı iletiyoruz.

YARGI REFORMU PAKETİ
Reform dönemi askerlik kanunu ile başladı. Toplumdan gelen istekler doğrultusunda kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. Askerlik kanunu çıkarıldı. Refomlar, AK Parti'nin kesintisiz reform politikasına uygun olarak devam etmektedir. Avrupa Birliği kriterlerini de göz önüne alan bir pakettir. AB ile yürüyen ilişkilerimizin daha güçlü olması için ilerleyen bir pakettir. Hak ve özgülüklerin geliştirilmesi için atılması gereken adımları temin ederek gerçekleştirmeye çalışılıyor. Grup Başkanımız açıkladı. Ekim ayında TBMM'nin gündemine gelecek.

SURİYE ZİRVESİ
Soçi'deki zirveden sonra sürecin takibi için önemli bir adımdır. Türkiye öteden beri Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyarak elinden gelenleri yapıyor.Sahada bazı yeni gerçeklikler ortaya çıkmaya başladı. 3 lider de ayrılıkçı gündemlere karşı çıkmıştır. İdlib'deki durumun yeniden kontrol alınması için çalışmalar sürdürülüyor. DEAŞ, El Kadide gibi benzer organizasyonlara karşı ortak bir tutum geliştirilmesi altı çizilmesi gereken bir konudur.

GÜVENLİ BÖLGE ÇALIŞMALARI
Türkiye, ABD ilişkileri hiçbir zaman gündemden düşmüyor. Negatif gündemlere yoğunlaşan odaklar var. Anlaşamadığımız birçok konu var.Buna rağmen kapsamlı bir müzakere süreci ile halledilmeye çalışılıyor. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, Türkiye 2 hafta içinde gerekli adımı atacaktır. Rakka'ya kadar bir derinliğe sahip olması gerektiğini söylediler. Türkiye elbette bunları müttefikleri ile yapmak istiyor. Ama bu mümkün olmadığı durumlarda Türkiye egemen bir devlet olarak adım atma kapasitesine sahiptir. Bir takım kişilerin Türkiye'nin aldığı özgür karar karşısında, NATO üyeliğini sorgulaması basiretsizliğini görüyoruz. Türkiye NATO içinde taahhütlerini en iyi şekilde yerine getiren ülkedir. Ama NATO'nun imkanlarından bu paralelde yararlanması söz konusu olmamaktadır.

İSRAİL'DEKİ SEÇİMLER
Sağ koalisyon hükümet kurucak bir çoğunluğa ulaşmadı. İç siyaset ile ilgili bir mesele. Son derece kaygı verici şekilde, Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinin ilhak edileceğini söyledi. Bu derece ırkçı bir yaklaşım yanlıştır.Filistin- İsrail sorununu adil bir şekilde çözülmesini her zaman destekliyoruz. İşgal bir çözüm politikası değildir.

ERKEN SEÇİM DİYE BİR ŞEY YOK
Erken seçim diye bir şey yok. Seçimler bitti. Vatandaşımızın beklentisi, reformların yapılması ve önümüze bakacak şekilde devam etmek. Erken seçim gündemi bizim gündemimizde yok. Bunu gündeme getirecek son kişi de Sayın Kılıçdaroğlu. Hepimizin patronu vatandaştır. Vatandaş seçim istemiyor. AK Parti her sene seçim olacak gibi hazırlığı olan bir partidir ama gündemimizde böyle bir şey yoktur.

TANK PALET FABRİKASI
Bir parti genel başkanından konuştuğu konu hakkında asgari düzeyde bilgi sahibi olmasını beklemek normaldir. Ortada gizli saklı bir şey yok. Karar ve kararname arasındaki farkın bilinmesi gerekir. Kimseden gizlenen bir durum değil. Mülkiyeti hazineye aittir. Üzerinde bulunan tesis, özelleştirme programına alındı. Mülkiyet kimseye devredilmiyor. Milli Savunma Bakanlığı'nda kalacaktır. Hiç kimse işsiz kalmayacak. Süreç, fabrika işletmesi için en az 50 milyon dolar yatırım yapması şartıyla işleyecektir.

Ömer Çelik'ten flaş açıklamalar... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.