AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP'ye tezkere yanıtı: Milli güvenlik konusunda hassasiyetleri yok

Suriye ve Irak'ta terör örgütlerine karşı mücadele için yapılan sınır operasyon yetkisini uzatmak için Meclis'e sunulan tezkereye CHP hayır oyu vereceğini açıkladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin açıklamasına verdiği yanıtta, "Bu tezkerelere karşı çıkanların gerekçelerini bugün dinledik. Bu mantıksız gerekçeleri üretenlerin hiçbir şekilde Tükiye'nin milli güvenliği konusunda hassasiyeti yok" dedi.

Suriye ve Irak'a sınır ötesi operasyon yetkisini uzatmak için Meclis'te oylanacak tezkereye CHP'nin hayır oyu vereceğini açıklamasının ardından AK Parti'den yanıt geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin sınırda faaliyet göstermesine izin vermeyeceklerinin altını çizerek, "Bu tezkerelere karşı çıkanların gerekçelerini bugün dinledik. Bu mantıksız gerekçeleri üretenlerin hiçbir şekilde Tükiye'nin milli güvenliği konusunda hassasiyeti yok" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Tezkere, Türkiye’nin milli güvenliği açısından güçlü bir irade beyanıdır. Bu irade beyanı Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğünü korumaya her şart altında kararlı olduğumuzu ve bunun için her türlü meşru mücadeleyi vereceğimizi ifade eder.

Bu irade sayesinde sınırlarımız yakınında kurulmak istenen terör devletçikleri ortadan kaldırılmıştır. Eğer bu irade beyanı olmasaydı PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin sınırlarımıza yakın yerlerde fiili oluşumları söz konusu olacaktı. Buna asla izin vermeyeceğiz.

Yüce Meclisin takdirine sunulan tezkereler Türkiye’nin milli güvenliği açısından gerekli iradeyi temsil eder.

Bu tezkerelere karşı çıkanların gerekçelerini bugün dinledik. Bu mantıksız gerekçeleri üretenlerin hiçbir şekilde Tükiye'nin milli güvenliği konusunda hassasiyeti yok.

Bu mantıksız gerekçelerle tezkerelere karşı çıkmaktan bahsetmek ve hayır oyu vermek, milli güvenliğimizi zaafa uğratmaya bahane üretmektir. Bu yaklaşım, sınırlarımızdaki terör oluşumlarına elverişli ortam oluşturmaya çalışmaktır.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP'ye tezkere yanıtı: Milli güvenlik konusunda hassasiyetleri yok ile ilgili etiketler Ömer Çelik CHP AK Parti tezlkere
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.