AK Parti Sözcüsü Çelik: Laiklik prensibi anayasada korunacak

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından kameraların karşısına geçti.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

MYK toplantısının ardından kameraların karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşması sırasında Laiklik tartışmalarına değinen Çelik, "AK Parti'nin laiklik konusunda tutumu bellidir. Laiklik prensibinin Anayasa'da korunması gerektiğini düşünüyoruz. Bu teklife AK Parti'nin olumlu bakması mümkün değildir." dedi

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sadece bu yıl içerisinde ülkemizde 130 terör eylemini güvenlik güçlerimiz engellemiştir.

OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM

Okullar açıldı, pandemi döneminde MEB ve Sağlık Bakanlığımızın çerçevesinde okulları açma ve yeni dönemi sürdürme faaliyetlerini yönetiyorlar. Öğretmenlerimizin rolü okullarımızda çok büyük. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı azaldı. Ücretsiz ders kitabının neticelerini gördük. Eğitim alanına bundan sonrasına daha güçlü bir şekilde yatırım yapmaya devam edeceğiz.

MISIR-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Mısır ile 2. toplantının Ankara'da yapılması ilişkilerin 1 adım daha ileri gidildiğini gösteriyor. THY, Afrika'da en fazla uçuşu Kahire'ye gerçekleştiriyor. Mısır ile ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel meseleler de konuşmamız gereken konular arasında. Kardeş Mısır halkına selamlarımızı gönderiyoruz.

AFGANİSTAN

Taliban ülkede kontrolü ele aldı. Afganistan'daki yabancı askerlerin tamamı 31 Ağustos'ta ayrıldı. Bizim askerlerimiz 20 yıl boyunca şanla, şerefle görevini tamamlamış oldu. Büyükelçiliğimiz hizmet vermeye devam edecek. Dünya ile bağlantıyı sağlayan bir faaliyet yürütüyoruz. Kadın hakları başta olmak üzere Afganistan'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Geçici bir hükümet kuruldu, yeterince kapsayıcı olduğunu söyleyemeyiz. Kadın hakları konusunda geçmişte yaşanan acı ve sıkıntıların bir daha olmamasını temenni ediyoruz. Geçici hükümet ile uluslararası toplum temkinli yaklaşıyor. Türkiye hem kendi hassasiyetlerini takip ediyor hem de uluslararası toplumda ortak adımlar atıyor.

LAİKLİK TARTIŞMALARI

Sayın Resul Tosun'un, sayın Engin Özkoç'un ifadelerine katılmıyoruz. AK Parti'nin laiklik konusunda tutumu bellidir. Laiklik prensibinin anayasada korunması gerektiğini düşünüyoruz. Bu teklife AK Parti'nin olumlu bakması mümkün değildir. Türkiye'nin rejimi büyük tecrübelerden geçerek olgunlaşmıştır.

Engin Bey'in söylediği ifadesi Türk siyaseti tarafından yalanlanır. Laiklik prensibini dayatma, ideolojik baskı aracı olarak kullananlar sözkonusuydu. Rahmetli Nur Vergin hocamız bunun laiklik değil laikçilik olduğunu ifade etmişlerdi. Türkiye'nin bu konudaki tecrübesi acı hatıralarla doludur. Cumhuriyetin ideali kız çocuklarının okutulmasıdır. Kılık kıyafetinden ötürü laikçilik adına kız çocuklarımız kapılardan geri çevrilmiştir. AK Parti laiklik prensibini güçlü bir şekilde savunmuştur. Anglosakson dünyadaki gibi ideolojiden arındırılmış bir mesele olarak alınması gerektiğini ifade etmiştir.

28 Şubat'ta bütün o işleri yapanlar laikliği istismar ederek laikçilik olarak bunları yapıyorlardır. AK Parti laiklik kavramının çağdaş dünyada olduğu gibi korunması gerektiğini, bir barış projesi olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünmektedir. Rejimimiz pekçok kavramla ilgili tecrübeleri yaşamış olgunluğa oluşmuştur.

Cumhuriyet, laiklik ve demokrasi arasındaki denge iyi işlediği zaman Türkiye'nin ilerlemesi, demokrasinin korunması olmuştur. Sık sık CHP'nin tarihinde olduğu gibi laikliği bağlamından çıkararak laikçiliğe dönüştürülmesinin yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Demokrasiye balans ayarı yapmaya çalışan demokrasi dışı güçler sıkıntılar yaratmıştır. Kişiler bunu söylüyor ama partiyi bağlamaz.

27 Mayıs'tan beri süregelen bir sıkıntıdır bu. Fetullahçı terör örgütünün hedef aldığı prensiplerden bir tanesi aynı zamanda laikliktir. Sapık bir din adamı gelip, Türkiye'nin başına geçmek istiyordu. Sapık bir ideolojiyi Türkiye'nin resmi ideolojisi yapmak istiyordu. Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi laik, demokratik bir ülke olması korunmuştur."

 

AK Parti Sözcüsü Çelik: Laiklik prensibi anayasada korunacak ile ilgili etiketler MYK AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.