AK Parti saflarından Arınç'a çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için tahliye isteyen Bülent Arınç'ın sözlerine sert tepki gösterdi. Bu tepkinin ardından AK Parti cephesinden Arınç'a istifa çağrıları peş peşe geldi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin 5 ilde düzenlenen kongrelerine video konferans ile hitap etti.

ERDOĞAN'DAN ARINÇ VE CEM KÜÇÜK'E SERT TEPKİ

Erdoğan konuşmasında geçtiğimiz günlerde Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya tahliye çağrısında bulunan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'a ve Kavala'nın tahliyesinin piyasaya moral olacağını yazan Cem Küçük'e sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Fitne ateşi yakılmaya çalışılıyor" uyarısında bulunarak şunları söyledi:

"Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi açıklamaları hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez. Bizim nerede durduğumuz bellidir, istikametinde değişiklik yoktur. Teröre bulaşmış, terörle el ele kol kola yürüyenler bizim temasta olduğumuz kişiler olamaz. Şu anda yargının tasarrufu altında olanlar, Yasin Börülerin ölümüne neden olanlar hiçbir zaman Tayyip Erdoğan tarafından, dava arkadaşları tarafından savunulmaz."


ARINÇ'A PEŞ PEŞE İSTİFA ÇAĞRISI

AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner, sosyal medya üzerinden Bülent Arınç'ı istifaya çağrıdı.

TAYYAR: ARINÇ'A DÜŞEN GÖREV, İSTİFADIR

Tayyar açıklamasında, ''Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra Arınç’a düşen görev, istifasıdır. Eğer istifa olmazsa Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz, azlidir. Artık bu mesele, AK Parti için kapanmalıdır.'' ifadelerini kullandı.

AK Parti saflarından Arınç'a çağrı
MEHMET METİNER: CUMHURBAŞKANIMIZ SERT BİR ÜSLUPLA DİLE GETİRDİ

Mehmet Metiner de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Cumhurbaşkanımız az önce yaptığı konuşmada Arınç’ın dile getirdiği düşüncelerin ne kendisinin ne de partisinin görüşleri olmadığını sert bir üslupla dile getirdi. Onuru olan bu durumda istifa eder.'' ifadelerini kullandı.

 

AK Parti saflarından Arınç'a çağrı - Resim : 2

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Arınç'ın katıldığı canlı yayında, "Demirtaş konusu konuşulunca ben bizi dinleyenlere bir şey söylemek istiyorum. Demirtaş'ın yazdığı çok güzel bir hikaye kitabı var Devran isminde. Ne olur onu alın bir okuyun. Ben bu korona süreci içinde bunu okudum. Bu kitabı okuduktan sonra siz Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi belki değiştirmeyeceksiniz. Ama Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travma üzerinden kafanızda çok şeyler değişecek. Bu ülkenin mazlumlarından biri de Kürtlerdir. Kürt kardeşlerimizdir. Çözüm sürecinde bazılarının tahliyesi sağlanmıştı. Bunun da olabilir. Yargıçlar mahkemeler özgürlükçü düşünsünler. Osman Kavala'nın hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmeli. Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir" ifadeleri büyük tepki çekmişti.

AK Parti saflarından Arınç'a çağrı ile ilgili etiketler Bülent Arınç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istifa
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.