AK Parti müjdeyi verdi: Tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kazançları vergi dışı bırakılacak!

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'tan milyonlarca işçi ve memura müjde geldi. Tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kazançları vergi dışı bırakılacağını duyuran Elitaş, "Vergi istisnası 18,5 milyon işçi ve memuru kapsayacak." dedi. Böylelikle tüm işçi ve memurlar için maaşların brüt 5 bin liraya kadar olan kısmından vergi alınmayacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, yaklaşık 19 milyon çalışanın merakla beklediği bir kararı açıkladı. 

"BRÜT 5 BİN LİRAYA KADAR OLAN KISIMDAN VERGİ SIFIR OLACAK"

Elitaş, "En son yaptığımız istişare sonucunda tüm ücret ve maaş alanları kapsayacak şekilde asgari ücret miktarı olan kadar kısmı önergeyi vekil arkadaşlarımız imzaya açtılar. Komisyon kabul ettiği taktirde tüm çalışanların memur dahil maaş ve ücretleri kapsayacak şekilde brüt 5 bin liraya kadar olan kısımdan vergi sıfır olacak." ifadelerini kullandı.

 

"TÜM İŞÇİ VE MEMURLARI KAPSAYACAK"

Elitaş, "Tartışılan konu vardı. Cumhurbaşkanıyla istişare ettik dedi. Önerge verilecek. Tüm işçi ve memurlar için maaşların brüt 5 bin liraya kadar olan kısmından vergi alınmayacak." diye konuştu.

AK Parti müjdeyi verdi: Tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kazançları vergi dışı bırakılacak! ile ilgili etiketler asgari ücret vergi dışı çalışan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.