'Avrupa nasıl anlarsa anlasın, bu adam katildir'

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, geçtiğimiz hafta gerçekleşen AK Parti MKYK (Merkez Karar ve Yönetim Kurulu) toplantısında 6-8 Ekim olayları hakkında Batı'nın bilgilendirilmesi teklifini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kesin dille reddettiğini belirtti. Selvi, Erdoğan'ın Selahattin Demirtaş için, ''Bu adam bizim için katildir, teröristtir. Avrupa nasıl anlarsa anlasın.'' ifadelerini kullandığını öne sürdü.

6-8 Ekim olaylarına ilişkin iddianame geçtiğimiz hafta kabul edildi. Eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 108 kişi, nisan ayında yargılanacak.

Söz konusu gelişme AK Parti MKYK toplantısında da gündeme geldi. Toplantıda MKYK üyeleri, Batı kamuoyuna 53 kişinin hayatını kaybettiği Kobani olaylaır hakkında bilgi verilmesini teklif etti.

Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi'nin bugünkü köşe yazısında aktardığına göre; söz konusu talep Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kesin bir dille reddedildi.

Selvi'nin yazısından ilgili bölüm ise şöyle;

''AK Parti MKYK toplantısında Demirtaş'ın yargılanması öncesinde Batı kamuoyunun, 53 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 6-8 Ekim olayları hakkında bilgilendirilmesi teklifi gündeme geliyor.

"Demirtaş başta olmak üzere HDP yöneticileri ise Kobani olaylarında kışkırtıcı bir rol üstlendi. 6-8 Ekim olayları çözüm sürecinin sona ermesine neden oldu. Çözüm sürecini bitiren biz olmadık, HDP ve PKK'nın tutumu oldu. Bunu Avrupa Birliği başta olmak üzere Batı parlamentolarına, medyasına ve kamuoyuna anlatmamız lazım. Nisan ayından önce çalışmalara başlayacak şekilde bir heyet oluşturalım" teklifi getiriliyor.''

ERDOĞAN KESİN BİR DİLLE REDDETTİ: DEMİRTAŞ KATİLDİR, TERÖRİSTTİR

Bu teklifi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın net şekilde reddettiğini ve sert konuştuğunu belirten Selvi, ''Bizim için Demirtaş bir katildir, teröristtir'' dediğini aktardı.

Avrupalıların söz konusu kararı nasıl anlarsa anlaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, ''Bizim öyle bir sorunumuz yoktur, 53 kişinin ölümüne neden olmuştur.'' ifadelerini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

'Avrupa nasıl anlarsa anlasın, bu adam katildir' ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı Erdoğan terörist AK Parti MKYK kobani 6-8 Ekim
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.