AK Parti MKYK listesi Ankara kulislerinde nasıl yankılandı?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman AK Parti'nin yeni MKYK listesini yazdı...

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın A takımı belli oldu.

50 kişiden oluşan Merkez Karar Yönetim Kurulu’na 19 yeni isim girerken, 19 isim de liste dışı kaldı.

Mevcut MKYK'da görev yapan Edibe Sözen, Mehmet Müezzinoğlu, Şaban Dişli, Veysi Kaynak ve Yasin Aktay gibi isimler yeni listede yer almadı.

Listede yer alanlar kadar, almayanlar da Ankara kulislerine damgasını vurdu.

Dün Ankara Arena'da gerçekleştirilen kongreye katılan Sevilay Yılman, yaşananları bugün köşesinde şöyle aktardı;

- Eski dönem ruhuyla yeni yol!

AK Parti’nin hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de Başbakan Binali Yıldırım’ın “vuslat” olarak takdim ettiği kongresini Arena’da izleyen gazeteciler arasındaydım. Hatırlamıyorum bu kaçıncı kongresidir benim izleyebildiğim, ama şunun altını önemle çizmem gerekiyor ki, bu son kongre gerçekten başka bir kongre idi AK Parti açısından. Sadece tam 998 gün sonra kurucusu olduğu partinin genel başkanlık koltuğunu yeniden devralan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dönüşü bakımından değil; bu başkalık, her bakımdan farklıydı.

Önce biraz kulis vereyim. Sabahın erken saatlerinde Arena’yı dolduran partililerin coşkulu bekleyişinde, bir parça da olsa MKYK listesi nedeniyle endişe vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından delegelerin onaylanması için divana sunulacak listede kimlerin olacağı ya da olmayacağı epeyce bir merak konusuydu. Bu merak zaten günlerdir vardı ama dün sabah Arena’da tavana vurmuştu. Birkaç tane liste dolaşıyordu partililer arasında ancak bunların hangisinin gerçek, hangisinin fake yani çakma olduğu anlaşılmıyordu. Saat 10.30’du sanırım. Partili bir haber kaynağımdan tarafıma değişik bir liste gönderildi. Diğerlerinden farklı. Mesela en büyük fark Başbakan Yıldırım’ın sıralamadaki yeri ile ilgiliydi. Fake olduğu daha sonradan anlaşılan o listelerin tamamında Yıldırım vardı ama ismi alfabetik sıralamaya göreydi. Gelen son listede ise hepsinin aksine Yıldırım listenin en tepesindeydi. Yani birinci sırada. Zaten söz konusu listeyi ileten kaynağımın kulağıma, “Diğerlerinin gerçek olmadığını Binali Bey’in adının yazıldığı yerden bakarak anlamak mümkün. Cumhurbaşkanı, yol arkadaşlığı konusunda siyaset tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan Başbakan’ın ismini aralara sıkıştırmayacak kadar kadirşinas bir liderdir!” şeklinde üflemesi, meseleye daha farklı bakmamı sağlamıştı.

Neyse, uzatmayayım... Divan tarafından MKYK listesi okununca bayağı bir tufan koptu. Ama salonda değil. Kendini AK Parti adına yetkili sayıp sağa sola racon kesenlerin mecrası Twitter’da. Tamamen Erdoğan’ın inisiyatifi ile hazırlandığı iddia edilen liste nedense Reisçi olduğunu öne süren bazılarını hüsrana uğrattı. Ancak konuşmasında sık sık “Herkesi kucaklayacağız... Özgürlükçü ve yenilikçi olacağız” sloganını tekrarlayan Erdoğan’ın yeni çalışma ekibindeki tercihlerinin bu slogana uygun olduğunu söylemek hiç de yanlış olmaz. Partinin ilk kuruluş ruhuna uygun bir listeyle yola çıkıldığını görmemek için kör olmak lazım. Bu arada tabii yeni dönemde nasıl bir teşkilat olması gerektiğinin altını da kalın kalın çizdi Erdoğan. 16 Nisan’ı referans göstererek “AK Parti olarak işimiz daha zor. Artık çıta yüzde 50 artı 1’dir. Ne kadar zor olduğunu önce Cumhurbaşkanlığı seçiminde, sonra da 16 Nisan’da hep birlikte gördük, tecrübe ettik. Genel basit hataların nelere mal olabildiğini bizzat yaşadık!” ifadesi ile teşkilatların çalışmasından çok da memnun kalmadığını ima etti sanki.

Hülasa... Türkiye’nin geleceğine dair, toplumun huzuruna ve refahına dair çok güzel sözler aldık AK Parti’nin yeni genel başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan... İnşallah o sözler lafta kalmaz. İnşallah AK Parti bu yeni döneminde tıpkı kuruluşunda sahip olduğu o ruhla toplumun her kesiminden insanları kucaklayabilecek anlayışı yaşatmaya devam eder...

AK Parti MKYK listesi Ankara kulislerinde nasıl yankılandı? ile ilgili etiketler AK Parti MKYK liste
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.